Nederlandse tak Charles Vögele failliet | RetailDetail

Nederlandse tak Charles Vögele failliet

Nederlandse tak Charles Vögele failliet

De Nederlandse tak van modeketen Charles Vögele is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. De keten heeft 95 winkels in Nederland en ongeveer 700 werknemers in dienst, die nu mogelijk hun baan verliezen.

Overgenomen door OVS

Het Zwitserse Charles Vögele werd eind vorig jaar overgenomen door het Italiaanse OVS en dat wil zich richten op de belangrijkste markten: Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië. Ook in die markten verdwijnt Charles Vögele trouwens uit het straatbeeld en gaan de winkels verder onder het concept van OVS. Daardoor worden de activiteiten in de Benelux en Duitsland stopgezet. In België was het al langer bekend dat Charles Vögele er mee zou ophouden en in Nederland werd er al maanden gezocht naar een overnemer.

 

Die werd echter niet gevonden en dus besloot de directie over te gaan tot een faillissementsaanvraag. Charles Vögele is al sinds 1999 te vinden in Nederland, maar de modeketen is ook al jaren verlieslatend. Ook in België slaagde de groep er niet in winstgevend te worden: daar sloten 27 winkels de deuren en werden acht andere vestigingen overgenomen door Bel&Bo.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).