New Look trekt weg uit Nederland | RetailDetail

New Look trekt weg uit Nederland

New Look trekt weg uit Nederland

De Britse modeketen New Look zal vanaf eind september volledig verdwijnen uit Nederland. Begin volgende maand sluit het laatste eigen filiaal in Rotterdam al de deuren en ook alle shop-in-shops bij V&D gaan op de schop.

Focus op grootste markten

New Look wil zich immers vanaf dit jaar gaan focussen op zijn vier belangrijkste markten, zijnde België, Frankrijk, Polen en thuisland Groot-Brittannië. Winkels in andere landen zullen dus verdwijnen. Nederlandse klanten zullen in de toekomst enkel nog terecht kunnen bij de Engelstalige webshop van de keten.

 

New Look opende zijn eerste Nederlandse winkel in 2009 en had toen plannen om nog meer filialen te openen, waaronder in Amsterdam. De eerste concessie bij V&D kwam er een jaar later en dat aantal breidde gestaag uit naar 12. Wereldwijd heeft New Look meer dan 800 winkels in 21 landen, waarvan 596 in Groot-Brittannië. In dat land is het de tweede grootste retailer voor dameskleding en accessoires.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.