Niet FNG (Superstar, Steps), maar Roman & Stern neemt Etam over

Niet FNG (Superstar, Steps), maar Roman & Stern neemt Etam over

De overnemer van Miss Etam en Promiss is Roman & Stern geworden. Eerder berichtten media dat FNG-dochter NLB Fashion (van modeketens Superstar en Steps) de overnemer zou zijn, maar dat "berust op een vergissing".

FNG Group ontkent

Het FD citeerde vanmorgen een concentratiemelding van de Autoriteit Consument en Markt, waarin zou staan dat de overnemer van de ketens van Etam Group NLB Fashion is, de vennootschap die de Nederlandse activiteiten van de Belgische retailgroep FNG bundelt. Dat blijkt nu niet te kloppen: "FNG maakt geen deel uit van het consortium dat op de formules Miss Etam en Promiss heeft geboden", klinkt het in Antwerpen.

 

"De verwarring is ontstaan doordat een partij die meewerkt aan de herstructurering van Steps en Superstar blijkbaar ook is betrokken in het Miss Etam en Promiss dossier. Het gaat om een dienstverlener, die naast voor FNG, ook in andere projecten (waarvan FNG geen deel uitmaakt) actief is", laat managing director Dieter Penninckx weten. Dat blijkt nu Roman & Stern te zijn.

 

De Etam Groep ging eind april failliet, maar de winkels van de ketens bleven wel open in de hoop snel een overnemer te vinden. De curatoren lieten al snel weten dat er veel geïnteresseerden waren en dat de gesprekken met één overnemer snel vorderden. Een naam werd toen niet vrijgegeven, en de juiste overnemer is nog steeds niet bekend geraakt.

 

(Laatste update om 22:25: naam Roman & Stern toegevoegd)

Tags: