Niet FNG (Superstar, Steps), maar Roman & Stern neemt Etam over | RetailDetail

Niet FNG (Superstar, Steps), maar Roman & Stern neemt Etam over

Niet FNG (Superstar, Steps), maar Roman & Stern neemt Etam over

De overnemer van Miss Etam en Promiss is Roman & Stern geworden. Eerder berichtten media dat FNG-dochter NLB Fashion (van modeketens Superstar en Steps) de overnemer zou zijn, maar dat "berust op een vergissing".

FNG Group ontkent

Het FD citeerde vanmorgen een concentratiemelding van de Autoriteit Consument en Markt, waarin zou staan dat de overnemer van de ketens van Etam Group NLB Fashion is, de vennootschap die de Nederlandse activiteiten van de Belgische retailgroep FNG bundelt. Dat blijkt nu niet te kloppen: "FNG maakt geen deel uit van het consortium dat op de formules Miss Etam en Promiss heeft geboden", klinkt het in Antwerpen.

 

"De verwarring is ontstaan doordat een partij die meewerkt aan de herstructurering van Steps en Superstar blijkbaar ook is betrokken in het Miss Etam en Promiss dossier. Het gaat om een dienstverlener, die naast voor FNG, ook in andere projecten (waarvan FNG geen deel uitmaakt) actief is", laat managing director Dieter Penninckx weten. Dat blijkt nu Roman & Stern te zijn.

 

De Etam Groep ging eind april failliet, maar de winkels van de ketens bleven wel open in de hoop snel een overnemer te vinden. De curatoren lieten al snel weten dat er veel geïnteresseerden waren en dat de gesprekken met één overnemer snel vorderden. Een naam werd toen niet vrijgegeven, en de juiste overnemer is nog steeds niet bekend geraakt.

 

(Laatste update om 22:25: naam Roman & Stern toegevoegd)

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.