Niet FNG (Superstar, Steps), maar Roman & Stern neemt Etam over | RetailDetail

Niet FNG (Superstar, Steps), maar Roman & Stern neemt Etam over

Niet FNG (Superstar, Steps), maar Roman & Stern neemt Etam over

De overnemer van Miss Etam en Promiss is Roman & Stern geworden. Eerder berichtten media dat FNG-dochter NLB Fashion (van modeketens Superstar en Steps) de overnemer zou zijn, maar dat "berust op een vergissing".

FNG Group ontkent

Het FD citeerde vanmorgen een concentratiemelding van de Autoriteit Consument en Markt, waarin zou staan dat de overnemer van de ketens van Etam Group NLB Fashion is, de vennootschap die de Nederlandse activiteiten van de Belgische retailgroep FNG bundelt. Dat blijkt nu niet te kloppen: "FNG maakt geen deel uit van het consortium dat op de formules Miss Etam en Promiss heeft geboden", klinkt het in Antwerpen.

 

"De verwarring is ontstaan doordat een partij die meewerkt aan de herstructurering van Steps en Superstar blijkbaar ook is betrokken in het Miss Etam en Promiss dossier. Het gaat om een dienstverlener, die naast voor FNG, ook in andere projecten (waarvan FNG geen deel uitmaakt) actief is", laat managing director Dieter Penninckx weten. Dat blijkt nu Roman & Stern te zijn.

 

De Etam Groep ging eind april failliet, maar de winkels van de ketens bleven wel open in de hoop snel een overnemer te vinden. De curatoren lieten al snel weten dat er veel geïnteresseerden waren en dat de gesprekken met één overnemer snel vorderden. Een naam werd toen niet vrijgegeven, en de juiste overnemer is nog steeds niet bekend geraakt.

 

(Laatste update om 22:25: naam Roman & Stern toegevoegd)

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.