Nieuw distributiecentrum voor Forever 21 | RetailDetail

Nieuw distributiecentrum voor Forever 21

Nieuw distributiecentrum voor Forever 21

De Amerikaanse winkelketen Forever 21 gaat in Bergen op Zoom een nieuw distributiecentrum bouwen. De nieuwbouw zou ongeveer 25 miljoen euro moeten gaan kosten en tegen midden volgend jaar klaar zijn.

Mogelijke uitbreiding in 2016

Het nieuws werd bekend gemaakt door ontwikkelingsmaatschappij Rewin West-Brabant. Momenteel heeft Forever 21 al een distributiecentrum van 7.800 vierkante meter in Bergen op Zoom, maar het nieuwe gebouw wordt ongeveer drie keer zo groot.

 

Forever 21 heeft momenteel ongeveer 1.000 winkels wereldwijd, maar heeft bijzonder grote ambities: het wil binnen drie jaar tijd het aantal filialen verdubbelen en de omzet moet stijgen van 3,7 miljard dollar (2,7 miljard euro) naar 8 miljard dollar (5,9 miljard euro) in 2017. Het kijkt daarbij vooral naar nieuwe mogelijkheden rond het budgetconcept F21 Red, dat in mei zijn eerste winkel opende in Los Angeles. Daar kunnen klanten meer basisartikelen vinden tegen een lagere prijs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.