Nieuwe aandelen leveren R&S Retail 32 miljoen euro op

Nieuwe aandelen leveren R&S Retail 32 miljoen euro op

Modebedrijf R&S Retail heeft in totaal 32 miljoen euro weten op te halen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Na een eerdere 25 miljoen haalde het met de onderhandse plaatsing nog eens 7 miljoen euro binnen.

Vernieuwing en expansie

R&S Retail heeft in totaal 1 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. Eerder hadden een aantal investeerders zich al onvoorwaardelijk verbonden aan een bedrag van 25 miljoen euro, maar uiteindelijk werd het zelfs nog 7 miljoen euro meer. Het bedrijf wil het extra kapitaal aanwenden om de vernieuwing en verdere uitrol van de ketens Miss Etam, Friday en Brantano verder te ondersteunen. De modegroep is ook nog het moederbedrijf van ketens als Claudia Sträter en Steps.

 

R&S Retail bestond oorspronkelijk enkel uit Miss Etam en Promiss, maar sinds kort zijn daar ook alle ketens van het Belgische FNG en Brantano bij gekomen. Daarbij ging het over een omgekeerde overname, waarbij de aandeelhouders van FNG stevig de touwtjes in handen houden en ze kunnen profiteren van de positie op de beurs van R&S Retail.