Nieuwe aandelen leveren R&S Retail 32 miljoen euro op | RetailDetail

Nieuwe aandelen leveren R&S Retail 32 miljoen euro op

Nieuwe aandelen leveren R&S Retail 32 miljoen euro op

Modebedrijf R&S Retail heeft in totaal 32 miljoen euro weten op te halen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Na een eerdere 25 miljoen haalde het met de onderhandse plaatsing nog eens 7 miljoen euro binnen.

Vernieuwing en expansie

R&S Retail heeft in totaal 1 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. Eerder hadden een aantal investeerders zich al onvoorwaardelijk verbonden aan een bedrag van 25 miljoen euro, maar uiteindelijk werd het zelfs nog 7 miljoen euro meer. Het bedrijf wil het extra kapitaal aanwenden om de vernieuwing en verdere uitrol van de ketens Miss Etam, Friday en Brantano verder te ondersteunen. De modegroep is ook nog het moederbedrijf van ketens als Claudia Sträter en Steps.

 

R&S Retail bestond oorspronkelijk enkel uit Miss Etam en Promiss, maar sinds kort zijn daar ook alle ketens van het Belgische FNG en Brantano bij gekomen. Daarbij ging het over een omgekeerde overname, waarbij de aandeelhouders van FNG stevig de touwtjes in handen houden en ze kunnen profiteren van de positie op de beurs van R&S Retail.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).