Nieuwe algemeen directeur voor Bever | RetailDetail

Nieuwe algemeen directeur voor Bever

Nieuwe algemeen directeur voor Bever

Outdoorketen Bever heeft Pieter Saman aangesteld als de nieuwe algemeen directeur. Hij volgt in die functie Greg Nieuwenhuys op, die vanaf 4 januari algemeen directeur wordt bij de Britse zusterketen Outdoor Cycle & Concepts.

Afscheid na 18 jaar

De verschuivingen binnen het bedrijf komen er nadat Hans Valkenburg, topman van Outdoor Cycle & Concepts, na 18 jaar heeft besloten om zijn functie neer te leggen, omwille van persoonlijke redenen. Valkenburg zal worden vervangen door Greg Nieuwenhuys, die zijn zitje dan weer overlaat aan Peter Saman, zo schrijft RetailNews.


Bever en Outdoor Cycle & Concepts behoren allebei tot de Belgische AS Adventure Group, die sinds dit jaar in handen is van het investeringsbedrijf PAI Partners. Outdoor & Cycle Concepts ging voorheen door het leven als Cotswold Outdoor, maar bij de overname van Snow & Rock veranderde het van naam.


Bever heropende deze zomer de winkel in Houten, waarbij de winkeloppervlakte werd uitgebreid naar bijna 2.000 vierkante meter. De keten noemt het filiaal zelf 'het outdoorcentrum van Nederland', mede dankzij een grote testbaan om schoenen uit te proberen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).