Nieuwe cao modehandel verlaagt zondagtoeslag | RetailDetail

Nieuwe cao modehandel verlaagt zondagtoeslag

Nieuwe cao modehandel verlaagt zondagtoeslag

De werkgevers en vakbonden in de mode- en sportdetailhandel hebben een principeakkoord over een nieuwe cao. Daarin zal onder andere de zondagtoeslag voor werknemers verlaagd worden van 100 naar 50 procent.

"Slechtere condities"

Medewerkers met lange dienstverbanden zullen wel gebruik kunnen maken van een compensatieregeling, maar voor tijdelijke contracten is die niet geldig. Vakbond CNV Dienstenbond is niet te spreken over de cao en heeft het principeakkoord dan ook niet mee ondertekend, in de hoop de onderhandelingen voort te kunnen zetten om zo tot een betere cao te komen.

 

"Een behoorlijk aantal medewerkers is maar een beperkt aantal jaar in dienst in deze branche. De omloopsnelheid is relatief groot. Deze medewerkers zullen in de toekomst simpelweg onder slechtere condities aangenomen worden. De verlaging van de zondagstoeslag, zonder goede compensatie, is daardoor voor veel werknemers snel een feit," aldus onderhandelaar Agostino Di Giacomo Russo van CNV Dienstenbond.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.