Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look | RetailDetail

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look
Bestuursvoorzitter Raymond Or - Foto: Esprit

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

 

“We betreuren het Martínez te verliezen”

Jose Manuel Martínez werd vijf jaar geleden aangetrokken van bij modeconcern Inditex om Esprit uit de financiële moeilijkheden te halen en te moderniseren. Dat is inmiddels redelijk geslaagd, want Esprit is klaar om een nieuwe fase in te gaan, klinkt het in een persverklaring. “We betreuren het Martínez te verliezen”, aldus Raymond Or, de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Esprit. “In de voorbije vijf jaar heeft hij een ernstige neergaande trend in de groepsresultaten weten om te keren door de bedrijfsvoering te stabiliseren, de organisatie te herstructureren en de algemene winstgevendheid te verbeteren.”

 

Nu deze fase van herstel voltooid is, heeft Esprit weer een gezonde financiële positie: aan het eind van 2017 heeft Esprit geen schulden meer en had de modegroep een netto cashpositie van 4,575 miljard Hongkong dollar (zo’n 475 miljoen euro). Het laat Esprit volgens Or toe om een nieuwe fase in te gaan, die focust op winstgevende groei in de komende jaren. Daarbij hoort een “zeer ambitieus plan voor China”, waarin voormalig zelfstandig niet-uitvoerend voorzitter Raymond Or Ching Fai een actievere rol zal spelen. Zijn positie verandert vanaf 1 april dan ook naar die van uitvoerend bestuursvoorzitter.

 

De nieuwe CEO is een oude bekende in de moderetail, die ook weer heel wat ervaring in China heeft. Het is duidelijk dat Esprit, tegenwoordig gevestigd in Hongkong, het zwaartepunt op die markt legt. “Als voormalige CEO van New Look Retail Group heeft Kristiansen een stevige ‘track record’ in het leiden van complexe groei- en expansieprojecten. De raad van bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Kristiansen Esprit de volgende groeifase in zal brengen en kijkt er naar uit om dat doel samen met hem te bereiken,” besluit Or.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).