Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look | RetailDetail

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look
Bestuursvoorzitter Raymond Or - Foto: Esprit

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

 

“We betreuren het Martínez te verliezen”

Jose Manuel Martínez werd vijf jaar geleden aangetrokken van bij modeconcern Inditex om Esprit uit de financiële moeilijkheden te halen en te moderniseren. Dat is inmiddels redelijk geslaagd, want Esprit is klaar om een nieuwe fase in te gaan, klinkt het in een persverklaring. “We betreuren het Martínez te verliezen”, aldus Raymond Or, de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Esprit. “In de voorbije vijf jaar heeft hij een ernstige neergaande trend in de groepsresultaten weten om te keren door de bedrijfsvoering te stabiliseren, de organisatie te herstructureren en de algemene winstgevendheid te verbeteren.”

 

Nu deze fase van herstel voltooid is, heeft Esprit weer een gezonde financiële positie: aan het eind van 2017 heeft Esprit geen schulden meer en had de modegroep een netto cashpositie van 4,575 miljard Hongkong dollar (zo’n 475 miljoen euro). Het laat Esprit volgens Or toe om een nieuwe fase in te gaan, die focust op winstgevende groei in de komende jaren. Daarbij hoort een “zeer ambitieus plan voor China”, waarin voormalig zelfstandig niet-uitvoerend voorzitter Raymond Or Ching Fai een actievere rol zal spelen. Zijn positie verandert vanaf 1 april dan ook naar die van uitvoerend bestuursvoorzitter.

 

De nieuwe CEO is een oude bekende in de moderetail, die ook weer heel wat ervaring in China heeft. Het is duidelijk dat Esprit, tegenwoordig gevestigd in Hongkong, het zwaartepunt op die markt legt. “Als voormalige CEO van New Look Retail Group heeft Kristiansen een stevige ‘track record’ in het leiden van complexe groei- en expansieprojecten. De raad van bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Kristiansen Esprit de volgende groeifase in zal brengen en kijkt er naar uit om dat doel samen met hem te bereiken,” besluit Or.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.