Nieuwe CEO voor failliet Mexx

Nieuwe CEO voor failliet Mexx

De curator van het failliete modebedrijf Mexx heeft Herman Hovestad aangesteld als interim-CEO. Hij moet het bedrijf doorheen het faillissement leiden en praten met geïnteresseerde partijen over een mogelijke doorstart.

Specialist in crisismanagement

Hovestad is partner bij Custom Management en is gespecialiseerd in crisismanagement. Zo was hij ook CEO bij Free Record Shop in de periode van september 2012 tot juli 2013. Die entertainmentketen kon hij toen niet redden van het faillissement.

 

Als CEO moet Hovestad instaan voor degelijke besluitvorming. Dat zal hij samen met Mehul Tanka en Julia Hansen van Mexx doen.

 

Ondertussen blijft de curator bezig met het redden van de onderneming, onder andere door de verkoop van onderdelen aan andere partijen. "Het is nog niet duidelijk of er een overname kan worden gerealiseerd en zo ja, hoe deze overname eruit zal zien. De gesprekken worden komende week voortgezet", aldus de curator aan het Financieele Dagblad.

 

Mexx werd vorige week failliet verklaard, nadat het al enkele jaren verlies leed. De curator besloot toen al om de 315 vestigingen van de keten open te houden, om zo snel een overnemer te kunnen vinden.

Tags: