Nieuwe CEO voor failliet Mexx | RetailDetail

Nieuwe CEO voor failliet Mexx

Nieuwe CEO voor failliet Mexx

De curator van het failliete modebedrijf Mexx heeft Herman Hovestad aangesteld als interim-CEO. Hij moet het bedrijf doorheen het faillissement leiden en praten met geïnteresseerde partijen over een mogelijke doorstart.

Specialist in crisismanagement

Hovestad is partner bij Custom Management en is gespecialiseerd in crisismanagement. Zo was hij ook CEO bij Free Record Shop in de periode van september 2012 tot juli 2013. Die entertainmentketen kon hij toen niet redden van het faillissement.

 

Als CEO moet Hovestad instaan voor degelijke besluitvorming. Dat zal hij samen met Mehul Tanka en Julia Hansen van Mexx doen.

 

Ondertussen blijft de curator bezig met het redden van de onderneming, onder andere door de verkoop van onderdelen aan andere partijen. "Het is nog niet duidelijk of er een overname kan worden gerealiseerd en zo ja, hoe deze overname eruit zal zien. De gesprekken worden komende week voortgezet", aldus de curator aan het Financieele Dagblad.

 

Mexx werd vorige week failliet verklaard, nadat het al enkele jaren verlies leed. De curator besloot toen al om de 315 vestigingen van de keten open te houden, om zo snel een overnemer te kunnen vinden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).