Nieuwe CEO voor failliet Mexx | RetailDetail

Nieuwe CEO voor failliet Mexx

Nieuwe CEO voor failliet Mexx

De curator van het failliete modebedrijf Mexx heeft Herman Hovestad aangesteld als interim-CEO. Hij moet het bedrijf doorheen het faillissement leiden en praten met geïnteresseerde partijen over een mogelijke doorstart.

Specialist in crisismanagement

Hovestad is partner bij Custom Management en is gespecialiseerd in crisismanagement. Zo was hij ook CEO bij Free Record Shop in de periode van september 2012 tot juli 2013. Die entertainmentketen kon hij toen niet redden van het faillissement.

 

Als CEO moet Hovestad instaan voor degelijke besluitvorming. Dat zal hij samen met Mehul Tanka en Julia Hansen van Mexx doen.

 

Ondertussen blijft de curator bezig met het redden van de onderneming, onder andere door de verkoop van onderdelen aan andere partijen. "Het is nog niet duidelijk of er een overname kan worden gerealiseerd en zo ja, hoe deze overname eruit zal zien. De gesprekken worden komende week voortgezet", aldus de curator aan het Financieele Dagblad.

 

Mexx werd vorige week failliet verklaard, nadat het al enkele jaren verlies leed. De curator besloot toen al om de 315 vestigingen van de keten open te houden, om zo snel een overnemer te kunnen vinden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.