Nieuwe CEO voor MS Mode | RetailDetail

Nieuwe CEO voor MS Mode

Nieuwe CEO voor MS Mode

Machiel Lagerweij is benoemd als nieuwe CEO van modeketen MS Mode. Hij volgt in die functie Jaco Scheffers op, die de raad van commissarissen vervoegt. Lagerweij werkte al sinds september voor MS Mode.

Ook verantwoordelijk voor internationale sales

Lagerweij kwam in september 2014 over van Hema, waar hij aan de slag was als verkoopdirecteur. Toen werd hij aangesteld als international sales director. Slechts vier maanden later wordt hij dus al gepromoveerd tot CEO. Dat nieuws is door 'brand & pr'-manager Brigitte Stolk bevestigd aan RetailNews.


Naast zijn functie als CEO zal Lagerweij ook verantwoordelijk blijven voor de internationale sales van alle vestigingen in Frankrijk, Duitsland, België, Luxemburg en Spanje. In die landen heeft de keten samen meer dan 400 filialen.


MS Mode maakt deel uit van de Excellent Retail Brands Group. Tot die groep behoren ook ketens zoals America today, Sapph en America Today. Voor 2010 was MS Mode in handen van Maxeda, de huidige eigenaar van enkele doe-het-zelfketens.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.