Nieuwe doorstart Henk ten Hoor lijkt van de baan

Nieuwe doorstart Henk ten Hoor lijkt van de baan

Textielketen Henk ten Hoor lijkt definitief van het toneel te verdwijnen. De onderneming ging twee weken geleden voor de tweede keer in dertien maanden failliet en de kans op een tweede doorstart is volgens de curator miniem. Daardoor lijken 250 werknemers hun baan te gaan verliezen.

Geen derde keer, goede keer voor Henk

Bij de doorstart vorig jaar konden nog 63 van de ruim honderd winkels door, maar curator Jeroen Reiziger zegt in Dagblad van het Noorden dat alle partijen die zich na het tweede faillissement hebben gemeld intussen alweer zijn afgehaakt. In totaal waren er zeven kandidaten, maar zij slaagden er over het algemeen niet in om de financiering rond te krijgen. Belangstelling voor de hele winkelketen of de formulenaam is er volgens hem niet meer.

 

Hoewel Reiziger de hoop houdt dat zich op het laatste moment nog een reddende engel aandient, gaat hij over op de totale ontmanteling van de keten. De volledige voorraad gaat in de uitverkoop, waarna de winkels één voor één de deuren zullen sluiten. Rond Kerstmis denkt de curator dat het laatste filiaal van de keten stopt.

 

Met die verkoop van de voorraad hoopt hij een zo groot mogelijk deel van de schuldenlast van 6,5 miljoen euro te kunnen aflossen. Na de vorige doorstart, onder leiding van ondernemer Ronald Verheij, kwam de formule nooit meer goed op gang. Zowel bij de zomer- als de wintercollectie waren er problemen met de moeilijke markt.

Tags: