Nieuwe doorstart Henk ten Hoor lijkt van de baan | RetailDetail

Nieuwe doorstart Henk ten Hoor lijkt van de baan

Nieuwe doorstart Henk ten Hoor lijkt van de baan

Textielketen Henk ten Hoor lijkt definitief van het toneel te verdwijnen. De onderneming ging twee weken geleden voor de tweede keer in dertien maanden failliet en de kans op een tweede doorstart is volgens de curator miniem. Daardoor lijken 250 werknemers hun baan te gaan verliezen.

Geen derde keer, goede keer voor Henk

Bij de doorstart vorig jaar konden nog 63 van de ruim honderd winkels door, maar curator Jeroen Reiziger zegt in Dagblad van het Noorden dat alle partijen die zich na het tweede faillissement hebben gemeld intussen alweer zijn afgehaakt. In totaal waren er zeven kandidaten, maar zij slaagden er over het algemeen niet in om de financiering rond te krijgen. Belangstelling voor de hele winkelketen of de formulenaam is er volgens hem niet meer.

 

Hoewel Reiziger de hoop houdt dat zich op het laatste moment nog een reddende engel aandient, gaat hij over op de totale ontmanteling van de keten. De volledige voorraad gaat in de uitverkoop, waarna de winkels één voor één de deuren zullen sluiten. Rond Kerstmis denkt de curator dat het laatste filiaal van de keten stopt.

 

Met die verkoop van de voorraad hoopt hij een zo groot mogelijk deel van de schuldenlast van 6,5 miljoen euro te kunnen aflossen. Na de vorige doorstart, onder leiding van ondernemer Ronald Verheij, kwam de formule nooit meer goed op gang. Zowel bij de zomer- als de wintercollectie waren er problemen met de moeilijke markt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.