Nieuwe eigenaar Etam Groep wil kosten besparen | RetailDetail

Nieuwe eigenaar Etam Groep wil kosten besparen

Nieuwe eigenaar Etam Groep wil kosten besparen

De nieuwe eigenaar van de Nederlandse Etam Groep, Roman & Stern Management, gaat de focus leggen op meer dienstverlening in de winkels en op e-commerce. Om de kosten te verlagen willen de nieuwe eigenaars ook lagere huren verkrijgen.

Aantal winkels na doorstart onzeker

Verhuurders die niet willen ingaan op de vraag voor een lagere huur, zullen niet meegenomen worden in de doorstart. Hoeveel winkels van Miss Etam en Promiss open blijven zal dus afhangen van de bereidwilligheid van de verhuurders van de winkelpanden. Ook de medewerkers zullen nog een tijdje moeten afwachten of ze al dan niet hun baan verliezen: ook zij werden vandaag op de hoogte gebracht van de plannen van de nieuwe eigenaar.

 

"De doorstart wordt gemaakt vanuit de rationale dat de Etam Groep na enkele substantiële ingrepen over een goed fundament beschikt voor de toekomst; met name dankzij de opgebouwde band met de enorme klantengroep en het niveau van omnichannel retail," stelt Roman & Stern Management.

 

De Etam Groep ging in april failliet, onder andere omdat ze zich niet kon aanpassen aan de nieuwe retailwereld, waarin e-commerce een steeds belangrijkere rol speelt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).