Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

 

"De boot is stabiel"

Vanderplancke krijgt de leiding over de meer dan 400 medewerkers van Chaussures Maniet en wordt daarmee een van de jongste topvrouwen van het land. Dochter Vanderplancke is sinds 2014 actief bij de schoenenretailer, die de ketens Maniet en Luxus voert, en volgt nu haar vader George op. In 2016 werkte ze al een nieuwe interne strategie uit om het bedrijf meer draagkracht te geven voor de groei en expansie van de ketens.

 

Ook als topvrouw neemt Vanderplancke zich nu voor om vooral operationeel te optimaliseren: “De boot is stabiel, we hoeven dus niet van koers te wijzigen, maar de markt evolueert. We weten waar we heen gaan; ik wil dus de continuïteit garanderen, maar ondertussen de financiële prestaties van het bedrijf verbeteren.” Het hoofdkantoor en de strategie moeten voor Allison Vanderplancke in de eerste plaats ten dienste staan van de winkels. Chaussures Maniet was vorig jaar met 37 verkooppunten en een webshop goed voor een omzet van zo'n 67 miljoen euro.

 

Het hele gezin blijft ook na de functiewissel actief in het bedrijf: vader George Vanderplancke wordt verantwoordelijk voor de commerciële expansie van Maniet en Luxus, terwijl moeder Pascale Maniet algemeen directeur en inkoopverantwoordelijke blijft voor de dames- en kindercollecties. Broer Arnaud Vanderplancke en zus Amandine Vanderplancke zijn eveneens werkzaam in het familiebedrijf.