Nieuwe strategie Hugo Boss moet in 2018 vruchten afwerpen | RetailDetail

Nieuwe strategie Hugo Boss moet in 2018 vruchten afwerpen

Nieuwe strategie Hugo Boss moet in 2018 vruchten afwerpen

Bij het Duitse modebedrijf Hugo Boss verwachten ze dat de nieuwe strategie pas in 2018 zijn vruchten zal afwerpen. In die nieuwe strategie worden de plannen van voormalige CEO Claus-Dietrich Lahrs grotendeels teruggedraaid.

Terugval in China en VS

Lahrs had er voor gekozen om met Hugo Boss meer in de richting van de luxemarkt te kijken, omdat die sector aan een sterke opmars bezig was. Toen die markt echter sterk vertraagde, was er een zware omzetdaling voor Hugo Boss in China en de Verenigde Staten.

 

De nieuwe CEO Mark Langer wil het daarom over een andere boeg gooien. Hij wil in de toekomst enkel nog maar focussen op premium mannenkleding en het merk HUGO, dat zich vooral richt op een jonger publiek. Daarbij zullen de merken BOSS Orange en BOSS Green geïntegreegd worden in de andere lijnen.

 

Daarnaast komen er in de toekomst minder winkelopeningen en zal er meer aandacht zijn voor de online verkoop.

 

Hugo Boss verwacht dat dit jaar de omzet met 3 procent zal dalen en dat er volgend jaar sprake zal zijn van een stabilisatie. Pas in 2018 ziet Langer opnieuw ruimte voor groei. Analisten hadden nochtans al een kleine groei van ongeveer 1 procent verwacht in 2017.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.