Nieuwe topman voor Christian Dior

Nieuwe topman voor Christian Dior

Sidney Toledano, die de voorbije negentien jaar het Franse modehuis Christian Dior leidde, geeft in februari de fakkel door aan huidig Fendi-CEO Pietro Beccari. De wissel van de macht maakt deel uit van een grotere reshuffle aan de top van LVMH.

“Drijvende kracht achter wereldwijd succes”

De 66-jarige Toledano ging in 1993 aan de slag bij Christian Dior en leidde het modehuis sinds 1998 als CEO. Bernard Arnault, topman van moederconcern LVMH, omschrijft Toledano als “de drijvende kracht achter het grote wereldwijde succes van Dior. Hij heeft geweldig werk geleverd over de afgelopen 25 jaar, samen met een team van talentvolle ontwerpers.”

 

Christian Dior telt zo’n 200 eigen boetieks over de hele wereld en boekte vorig jaar een omzet van bijna twee miljard euro. Eerder dit jaar nam het Franse luxehuis LVMH Dior over voor een bedrag van zo’n 6,5 miljard euro.

 

Sidney Toledano wordt opgevolgd door Pietro Beccari, de huidige topman van Fendi. “De aanstelling van Pietro Beccari als CEO van Dior luidt het begin in van een nieuw tijdperk”, klinkt het in het persbericht. Met Beccari krijgt Dior “een geweldig leider die Dior tot nog grotere hoogte kan brengen in de toekomst”, aldus nog Bernard Arnault. Wie hem zal opvolgen bij Fendi is nog niet bekend.

 

Toledano blijft wel aan de slag bij het grootste luxeconcern van de wereld: begin volgend jaar wordt hij voorzitter en CEO van de Fashion Group, de modetak van LVMH met behalve Christian Dior Couture en Fendi ook nog topmerken als Kenzo, Givenchy en Marc Jacobs. In die rol volgt hij Pierre-Yves Roussel op, die die functie tien jaar uitoefende en begin volgend jaar ‘speciaal adviseur’ van topman Bernard Arnault wordt..