Nike opent eerste Europese ‘Jordan Brand’-boetiek

Nike opent eerste Europese ‘Jordan Brand’-boetiek

Nike opent eerste Europese ‘Jordan Brand’-boetiek

Nike opent vandaag in Parijs zijn allereerste ‘Jordan Brand’-winkel van Europa: 290 m² winkelruimte die volledig is toegespitst op het sportgamma dat de Amerikaanse gigant ontwikkelt in samenwerking met NBA-legende Michael Jordan.

Met Foot Locker als partner

‘Jordan Bastille’ is pas de eerste vestiging in Europa die volledig gewijd is aan het bij jongeren waanzinnig populaire submerk van de Nike-groep. Eerder opende Nike al soortgelijke winkels in onder meer Chicago, New York, Hongkong en Dubai terwijl rond deze tijd ook in het Canadese Toronto een pop-upwinkel omgebouwd wordt tot een permanent verkooppunt.

 

Nu krijgt Parijs dus de Europese primeur. Nike ging daarvoor in zee met Foot Locker, met wie het ook al in de VS samenwerkt. “Parijs is de hoofdstad van de mode. Voor ons was het dus een logische keuze om er onze eerste Europese winkel te openen”, zegt topman Larry Miller. Bovendien gaat de band tussen Parijs en Jordan al heel lang terug in de tijd: “Jordan kwam er in 1985 zijn allereerste basketschoen presenteren en was er vorig jaar ook bij toen de dertigste verjaardag van de Air Jordan werd gevierd in het Palais de Tokyo. Frankrijk heeft dan ook een sterke en unieke basketbalcultuur.” Na de Verenigde Staten is Frankrijk inderdaad de grootste leverancier van basketspelers in de NBA-competitie.

 

Instagram als (extra) uitstalraam

Behalve het volledige Jordan-gamma biedt ‘Jordan Bastille’ de fans ook een kleine sportzaal (waar ze het schoeisel kunnen uittesten), een atelier (om elk nieuw paar schoenen een persoonlijke touch te geven) en een ruimte speciaal voor kinderen. Daarnaast zet de winkel ook in op Instagram als ‘uitstalraam’ voor beperkte reeksen.

 

Het is de bedoeling dat Nike foto’s van unieke modellen of beperkte reeksen op Instagram publiceert, waarbij de fans de mogelijkheid krijgen om het paar van hun keuze te reserveren en een afspraak te maken om ze te komen passen in de Parijse boetiek. “Dit is een extra service voor onze trouwe klanten. Vaak staan zij soms een nacht lang aan te schuiven voor een winkel om er toch maar als eerste bij te zijn wanneer zo’n uniek model op de markt komt", klinkt het in Parijs.

 

'Jordan Brand’ is voor Nike een sterke groeimotor: het merk is intussen al goed voor een omzet van 2,75 miljard dollar en groeide het voorbije jaar liefst 18%. Dat is liefst drie keer sneller dan de hele Nike-groep, die het in zijn gebroken boekjaar 2015-2016 (afgesloten eind mei) moest stellen met een groei van 5,8% bij een groepsomzet van 32,38 miljard dollar. Wereldwijd zouden er naar verluidt al meer dan honderd miljoen paar Jordan’s verkocht zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.