Nike verlaagt omzetverwachtingen door bevoorradingsproblemen

Shutterstock.com

Door corona en de wereldwijde transportcrisis kampt Nike met ernstige bevoorradingsproblemen. De sportkledingreus waarschuwt dat sommige van zijn producten op korte termijn niet beschikbaar kunnen zijn.

 

Vietnam

De problemen zijn het gevolg van gedwongen fabriekssluitingen enerzijds en van de vertragingen in de transportsector anderzijds. Een groot deel van de productie komt uit Vietnam, en daar zijn de fabrieken nog steeds gesloten door corona. In Indonesië is de productie intussen wel hervat, schrijft Trends. Volgens financieel directeur Matt Friend gingen er al tien weken aan productie verloren.

 

De transportproblemen, waar het bedrijf al eerder voor waarschuwde, zijn intussen nog toegenomen. De voorbije maanden is de transporttijd verdubbeld door vertragingen in havens en een tekort aan containers en personeel.

 

De combinatie van beide factoren zullen de volgende trimesters leiden tot een tekort aan voorraden, stelde Friend in een conference call. Het bedrijf heeft zijn omzetverwachtingen dan ook verlaagd en gaat nu uit van een groei van 5%. Voordien rekende het sportlabel nog op een stijging van 10 tot 15%.