Nike waagt sprong in metaverse

Nike

Nike heeft afgelopen donderdag een virtuele wereld genaamd ‘Nikeland’ onthuld op gaming-platform Roblox. Daarmee betreedt de sportgigant als een van de eerste grote merken de metaverse.

 

Virtuele events

Nikeland is gemodelleerd naar het echte hoofdkwartier van het bedrijf uit Oregon. Bezoekers kunnen momenteel ‘tikkertje’, ‘trefbal’ en ‘The Floor Is Lava’ spelen op het platform, maar ze kunnen er ook hun eigen minigames ontwerpen.

 

Nike wil uiteindelijk in-play momenten integreren tijdens wereldwijde sportevenementen zoals het wereldkampioenschap voetbal of de Super Bowl. Het sportmerk zal de virtuele wereld blijven updaten om atleet- en productintegratie toe te voegen, schrijft CNBC.

 

Nikeland omvat tevens een digitale showroom, waar gebruikers hun avatar kunnen voorzien van een speciale Nike-outfit. Bezoekers kunnen er ook de nieuwste producten van het bedrijf ontdekken.

 

Metaverse, een buzzwoord in de techindustrie nadat Facebook zichzelf omdoopte tot Meta, is een gedeelde virtuele wereld waar mensen in de vorm van avatars met anderen kunnen interageren, van concerten kunnen genieten en digitaal kunnen winkelen.

 

Ideale testomgeving

Voor bedrijven als Nike biedt de metaverse de mogelijkheid om het merk vroeg te introduceren bij kinderen. Bovendien vormt de digitale wereld de ideale proeftuin om nieuwe producten uit te proberen. "Als ze weten dat een groep kinderen het op Nikeland draagt, dan zullen ze het ook in de fysieke wereld uitbrengen," verklaarde Sam Poser, analist bij Williams Trading.

 

De sportkledingreus heeft zich afgelopen maanden in stilte voorbereid op de metaverse. Begin deze maand diende Nike diverse aanvragen voor nieuwe handelsmerken in, met de bedoeling om op termijn virtuele sneakers en kleding te verkopen.

 

Tags: