Nog één Brantano-winkel blijft over

Klanten schuiven aan bij uitverkoop Brantano
Foto: Imladris / Shutterstock.com

Brantano blijft nog even bestaan, maar dan alleen in Ninove. Daar gaat de uitverkoop nog even verder, ook nadat alle andere winkels definitief dicht zijn. De uitverkoop was een succes.

 

Ombouw van start

Sinds 1 oktober is vanHaren begonnen aan de ombouw van 40 Brantano-winkels. Zo valt ook definitief het doek over Brantano: in de voorbije maand hebben de winkels een na een de lichten gedoofd, na een finale uitverkoop. De voorlaatste winkel, die in Bastenaken, sloot dinsdag de deuren.


Alleen in Ninove blijft Brantano nog even bestaan: de vestiging blijft nog minstens tot het eind van de week, en volgens veilinghuis Moyersoen wellicht langer, open. In de winkel worden behalve de laatste voorraden van Brantano ook artikelen van onder andere Fred & Ginger en CKS verkocht met kortingen van 75%.

 

Zo’n 55 medewerkers

De uitverkoop was een succes, met veel bezoekers over de hele periode, aldus Moyersoen tegenover HLN. Vakbond ACV Puls beaamt dat het, na de eerste chaos bij de start van de uitverkoop, relatief goed is verlopen, al blijft het personeel met een “bijzonder wrang gevoel” zitten over het einde van het FNG-verhaal.


Ondertussen zou overnemer vanHaren een 55-tal medewerkers hebben aangenomen, waarvan 80 tot 90% voormalige Brantano-medewerkers. Het zou vooral om vroegere winkelmanagers gaan, die nu een uitgebreide opleiding van drie maanden zullen krijgen. De vakbond is positief over het verloop tot nu toe. In het fraudedossier rond FNG heeft ACV Puls zich inmiddels burgerlijke partij gesteld.