Nog eens drie winkels Thom Broekman overgenomen | RetailDetail

Nog eens drie winkels Thom Broekman overgenomen

Nog eens drie winkels Thom Broekman overgenomen

Nog eens drie winkels van de failliete keten Thom Broekman hebben een nieuwe eigenaar gevonden. Dat meldt curator Hans Hendriks. De winkels werden overgenomen door modeketen Only for Men en jeansketen The Stone.

Ook interesse in 2 andere panden

Only for Men nam de winkel in Woerden over. Die is ondertussen zelfs al terug heropend. The Stone opent binnenkort dan weer de deuren in de voormalige winkels van Thom Broekman in Nieuwegein en Wageningen.


The Stone heeft ook nog een optie genomen op twee andere panden. Daarrond vinden nu gesprekken plaats met de verhuurders, om de huurprijzen op een gunstiger niveau te krijgen.


Eerder werden er al vijf winkels van Thom Broekman gered. De oprichter van de keten redde snel na het faillissement al drie winkels in Utrecht en vorige maand nam de start-up Marc Edwards de winkels in Haarlem en Bussum over.


Op het moment van faillissement had het bedrijf 19 winkels: 11 van Thom Broekman en 8 van het jeansconcept De Rode Winkel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.