Object lanceert duurzame jurk van Circulose

Object

Modemerk Object, onderdeel van Bestseller, brengt samen met de Zweedse innovator Renewcell een jurk in een nieuwe stof uit. Het materiaal bestaat voor de helft uit gerecycled textiel.

 

Circulose

Het materiaal waar Object gebruik van maakt is Circulose, een echte doorbraak op gebied van duurzaamheid in de modebranche. De stof is voor 50% gemaakt van afgedankt textiel, zoals productieafval of versleten kleding, en voor 50% van een ander duurzamer materiaal, genaamd Lenzing Ecovero. Via een speciaal proces en aangedreven door hernieuwbare energie transformeert Renewcell de oude kleding in in een biologisch afbreekbare grondstof die kan worden omgezet in textielvezel.

 

Het eerste commerciële product, een trendy jurk met bloemenprint is vanaf april 2021 verkrijgbaar in de winkels en online. Het modebedrijf wil ook voor een deel van de herfstcolectie gebruik maken van het duurzame materiaal.

 

Geen primeur

''We hebben ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen bij Object en zijn er daarom erg trots op dat we als een van de eerste merken binnen Bestseller producten maken met Circulose'', zegt duurzaamheidsmanager Gitte Skals Hauge.


Vorig jaar kondigde H&M als eerste modebedrijf aan gebruik te maken van Circulose. De Zweedse retailer lanceerde toen een jurk bestaande uit 50% gerecycleerde jeans en 50% duurzaam geproduceerd hout.