Omzet Adidas stijgt, reorganisatie bij Reebok | RetailDetail

Omzet Adidas stijgt, reorganisatie bij Reebok

Omzet Adidas stijgt, reorganisatie bij Reebok

De Duitse sportgroep Adidas zag in het derde kwartaal zijn omzet met 14% stijgen ten opzichte van een jaar eerder. Zowel bij Adidas als bij dochtermerk Reebok waren er positieve resultaten., maar bij die laatste staat er binnenkort wel een reorganisatie op de planning.

Groei op alle markten

De totale omzet van Adidas steeg in het derde kwartaal naar 5,4 miljard euro, ten opzichte van 4,75 miljard euro een jaar eerder. Vooral bij het gelijknamige merk werd er sterk gepresteerd: daar steeg de omzet met 20%. Bij Reebok was er sprake van een omzetstijging van 7% en ook TaylorMade-adidas Golf deed het naar behoren met een groei van 6%.

 

In West-Europa steeg de omzet met 15%, dankzij sterke prestaties in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Polen. In de Verenigde Staten groeide het bedrijf met 20% en in Groot-China zelfs met 25%. De winst na belasting voor de volledige groep steeg met 15% naar 287 miljoen euro.

 

Reebok onafhankelijk maken

Adidas bevestigt de vooruitzichten voor het volledige boekjaar, maar waarschuwt wel al voor een terugval in het komende boekjaar. Het bedrijf wil zich in 2017 concentreren op de activiteiten in Noord-Amerika en een reorganisatie van Reebok. Dat merk wil het onafhankelijk maken van Adidas. Daarbij verdwijnen er 150 banen en zullen er een aantal winkels gesloten worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).