Omzet daalt, maar Prada verwacht veel van 2018 | RetailDetail

Omzet daalt, maar Prada verwacht veel van 2018

Omzet daalt, maar Prada verwacht veel van 2018

De omzet van modebedrijf Prada, dat naast het Italiaanse merk met dezelfde naam ook tal van andere modemerken in portefeuille heeft, is in 2017 met enkele procenten gedaald. De verwachtingen voor het huidige boekjaar zijn echter hoog.

 

Vooruitgang in tweede helft 2017

In 2017 haalde Prada een omzet van 3,1 miljard euro, een daling van 3,6% op gerapporteerde basis en een van 2% bij vaste wisselkoersen. De nettowinst kwam uit op 249 miljoen euro, op zijn beurt 12% minder dan een jaar eerder.

 

Ondanks die mindere prestatie in het voorbije boekjaar, heeft Prada hoge verwachtingen voor 2018. Het wordt daarin gesteund door de prestaties in de laatste zes maanden van 2017, waarin de omzet bij vaste wisselkoersen met 1% steeg. Binnen het segment ‘Ready-to-wear’ was dat zelfs 10%.

 

“Ik ben tevreden met de vooruitgang die we in 2017 hebben geboekt”, aldus CEO Patrizio Bertelli. “In de tweede helft van het jaar en in de eerste maanden van 2018 is de omzet steeds blijven verbeteren, waarmee we dus de eerste resultaten zien van de strategie doorheen de groep. We hebben een veelbelovende start gezien in 2018 en ik ben er van overtuigd dat dit het begin is van een nieuwe ontwikkelingsfase.”

 

Vorig jaar groeide Prada in Azië met 1% en bleef de omzet in Europa quasi stabiel ten opzichte van een jaar eerder. In de Verenigde Staten was er een terugval van 4%, terwijl Japan zelfs een klap kreeg van 11%. In het Midden-Oosten waren de prestaties in de tweede helft van het jaar beter, maar was er toch sprake van een omzetdaling van 9%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

Miller & Monroe trekt naar Duitsland

15/03/2018

Miller & Monroe, de Nederlandse modeketen die is gebouwd op de funderingen van de Nederlandse tak van Charles Vögele, maakt de stap naar Duitsland. Moederbedrijf Victory and Dreams Holding neemt immers de Duitse winkels van Charles Vögele over.

Plus groeit opnieuw sneller dan de markt

15/03/2018

Supermarktketen Plus is in 2017 opnieuw sneller gegroeid dan de markt. De omzet steeg met meer dan 5%, terwijl de volledige sector met 3,4% groeide. De nettowinst groeide zelfs met een kwart.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top