Omzet en winst Bijenkorf daalt weer

Omzet en winst Bijenkorf daalt weer

Bijenkorf zag zijn winst en omzet voor het derde jaar op rij dalen. Dat blijkt donderdag uit de jaarrekening van St. Clair, de vennootschap van het warenhuis.

Herstructurering bedrijf

Een deel van de verslechterde resultaten wordt volgens het bedrijf veroorzaakt door herstructurering. Vorig jaar besloot de Bijenkorf immers te focussen op de verkoop van luxemerken en designerlabels. Ook werd aangekondigd dat vijf van de twaalf winkels zouden sluiten. Aangezien ondertussen de vestigingen in Enschede en Arnhem al dicht zijn, daalde de totale omzet. In 2016 sluiten ook de winkels in Den Bosch, Groningen en Breda.

 

Vanaf 3 februari 2013 tot 1 februari 2014 boekte het bedrijf daardoor een omzet van 406 miljoen euro. Het jaar ervoor liep de omzet al terug van 415 miljoen terug naar 409 miljoen. Ook de winst daalde ten opzichte van twee jaar geleden met 39 procent naar 7,6 miljoen.

 

Het concern wil komende vijf jaar ruim 200 miljoen euro investeren in haar filialen in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amstelveen en Maastricht. De vestigingen worden op dezelfde manier ingericht als de flagshipstore in Amsterdam. Daarnaast wordt het aantal merken verder aangevuld.

Tags: