Omzet Garcia stijgt met 34 procent | RetailDetail

Omzet Garcia stijgt met 34 procent

Omzet Garcia stijgt met 34 procent

Het Nederlandse jeansmerk Garcia heeft in het afgelopen financieel jaar zijn omzet met 34 procent zien stijgen. Dat maakte het merk zelf bekend, al geeft het geen exacte omzet- en winstcijfers. Garcia blijft ook internationaal uitbreiden.

Succesvolle herpositionering

In een persbericht zegt Garcia dat het de groei te danken heeft aan de herpositionering van het label en een goede doorverkoop in de winkels. Garcia veranderde enkele jaren terug zijn positie in de markt, om het middensegment te versterken. In de Benelux krijgt het merk ook nieuwe vertegenwoordigers en wordt Stef Gallemaers manager van de regio Benelux.

 

Ondertussen is het merk, dat in 1977 werd opgericht, beschikbaar in 23 landen en ongeveer 2.500 winkels, meer dan 70 shop-in-shops, 200 'soft shops' (hoekjes van het merk in multimerkwinkels en warenhuizen), 25 eigen filialen en via enkele tientallen online winkels. Onlangs opende het merk ook vijf eigen winkels in India en het merk wordt ook verkocht bij Karsten & Kohlen in Oostenrijk en The Bay in Canada.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).