Omzet Garcia stijgt met 34 procent

Omzet Garcia stijgt met 34 procent

Het Nederlandse jeansmerk Garcia heeft in het afgelopen financieel jaar zijn omzet met 34 procent zien stijgen. Dat maakte het merk zelf bekend, al geeft het geen exacte omzet- en winstcijfers. Garcia blijft ook internationaal uitbreiden.

Succesvolle herpositionering

In een persbericht zegt Garcia dat het de groei te danken heeft aan de herpositionering van het label en een goede doorverkoop in de winkels. Garcia veranderde enkele jaren terug zijn positie in de markt, om het middensegment te versterken. In de Benelux krijgt het merk ook nieuwe vertegenwoordigers en wordt Stef Gallemaers manager van de regio Benelux.

 

Ondertussen is het merk, dat in 1977 werd opgericht, beschikbaar in 23 landen en ongeveer 2.500 winkels, meer dan 70 shop-in-shops, 200 'soft shops' (hoekjes van het merk in multimerkwinkels en warenhuizen), 25 eigen filialen en via enkele tientallen online winkels. Onlangs opende het merk ook vijf eigen winkels in India en het merk wordt ook verkocht bij Karsten & Kohlen in Oostenrijk en The Bay in Canada.

Tags: