Omzet Inditex groeit fors in eerste drie kwartalen | RetailDetail

Omzet Inditex groeit fors in eerste drie kwartalen

Omzet Inditex groeit fors in eerste drie kwartalen

In de eerste drie kwartalen van het lopende boekjaar 2016 is de omzet bij de Spaanse modegroep Inditex met 11% gegroeid. Ook de nettowinst van het moederbedrijf van onder andere Zara steeg met bijna 10%.

227 nieuwe winkels

De omzet van de gehele groep steeg met 11% van 14,74 naar 16,4 miljard euro. De EBITDA steeg met 8% naar 3,61 miljard euro, terwijl de nettowinst met 9% de hoogte in ging naar 2,21 miljard euro.

 

In diezelfde periode opende Inditex 227 winkels in 50 landen, waaronder voor het eerst ook Aruba, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Paraguay en Vietnam. Inditex is zo al aanwezig in 93 landen met in totaal 7.240 winkels. Bij alle merken van Inditex steeg het aantal winkels. Ook online wordt de kleding van de groep al in 41 landen verkocht.

 

In september opende Pull&Bear ook zijn nieuwe hoofdkantoor in Narón in Spanje. Daarbij werd bijzonder veel aandacht gegeven aan duurzaamheid, wat het gebouw een gouden LEED-certificaat opleverde, dat enkel wordt gegeven aan gebouwen met een lage impact op het milieu.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.