Omzet Macintosh Group blijft zakken

Omzet Macintosh Group blijft zakken

Het derde kwartaal was opnieuw niet gunstig voor Macintosh Retail Group, dat zijn totale omzet met 8,5 procent zag dalen naar 213,3 miljoen euro. Wel was er een lichtpuntje bij het online gedeelte, waar de omzet met 15,7 procent groeide naar 11,6 miljoen euro.

Zwak resultaat fashion

In de fashiontak daalde de omzet met 8,9 procent naar 170,8 miljoen euro, wat deels kwam door de sluiting van twintig winkels, waarvan tien in het derde kwartaal alleen. De omzet van Kwantum, het enige merk dat niet tot fashion behoort, daalde tot 42,5 miljoen euro in het derde kwartaal. Dat is een daling van zeven procent.

 

Redenen voor de slechte cijfers zijn volgens CEO Frank De Moor de terughoudende klant, maar ook de lange nazomer, die zijn effect had op de verkoop van winterschoenen. De slecht omzetcijfers zorgden ook voor een negatief bedrijfsresultaat.

 

Vierde kwartaal bepalend voor jaar 2013

Macintosh zegt dat in fashion het grootste deel van het bedrijfsresultaat gerealiseerd wordt in het vierde kwartaal. De cijfers van dat laatste kwartaal zullen bepalen of 2013 positief kan afgesloten worden.

 

Macintosh Retail Group is het moederbedrijf van Scapino, Kwantum, Invito, Brantano, Dolcis, Jones Bootmaker, Manfield, PRO 0031, Steve Madden, Intreza en Nea International. Het heeft meer dan duizend winkels verdeeld over Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Luxemburg.

Tags: