Omzet modegroep WE blijft teruglopen

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

 

Zwak laatste kwartaal

WE International, de Nederlandse groep achter de modeformules WE en Van Gils, heeft al enkele jaren te kampen met dalende omzetten. Vorig boekjaar, dat afliep op 31 januari, is daar geen uitzondering op: de omzet zakte met 2,8% naar 275,8 miljoen euro, bericht FashionUnited.  

 

De daling kwam vooral door het laatste kwartaal en uit de buitenlandse activiteiten van de groep. In Nederland kwam de omzet immers licht hoger uit op 166 miljoen euro, maar daarbuiten zakte de omzet in Europa van 84,2 naar 77 miljoen euro. Buiten de Europese Unie realiseerde WE International een omzet van 32,8 miljoen euro.

 

Geplande verbetering in 2018

WE is al een tijdje aan het reorganiseren – het sluit verlieslatende winkels en investeert in online – en daarbij hoort ook het verkopen van onroerende goederen: vooral dankzij de verkoop van vastgoed bleef de nettowinst in het afgelopen boekjaar stabiel rond de 10,8 miljoen euro hangen. Het operationeel resultaat viel daarentegen wel terug van 27,7 naar 12 miljoen euro.

 

Toch blijft het bedrijf naar eigen zeggen "positief dat in 2018 het nettoresultaat van de omzet zal verbeteren en dat het bedrijf beter gestructureerd en gepositioneerd is voor de toekomst". Er komen dan ook nog "verdere geplande veranderingen en verbeteringen in 2018", klinkt het in het jaarverslag.