Omzet vanHaren groeit met 5 procent | RetailDetail

Omzet vanHaren groeit met 5 procent

Omzet vanHaren groeit met 5 procent

Schoenenwinkelketen vanHaren zag in 2013 zijn omzet met iets meer dan vijf procent stijgen. In 2014 wil de keten drie nieuwe filialen openen en zeven andere vestigingen moderniseren om zo de groei te bestendigen.

Recordverkoop

In 2013 haalde vanHaren een omzet binnen van 139,4 miljoen euro: dat is een omzetgroei van 5,1 procent ten opzichte van 2012. Er werden dan ook een recordaantal paar schoenen verkocht: 6,1 miljoen paar in totaal. Dat is ongeveer twee procent meer dan in 2012.

 

Het afgelopen jaar opende vanHaren dan ook al zes nieuwe filialen en moderniseerde het veertien andere vestigingen. In 2014 wil het er nog eens drie extra openen en zeven moderniseren. Momenteel heeft vanHaren 142 filialen in Nederland. De nieuwe filialen komen in Gorinchem, Nieuwegein en Amsterdam Oostpoort. VanHaren opende vorig jaar ook al een nieuw distributiecentrum in Waalwijk.

 

De groep Deichmann, waartoe vanHaren behoort, had in 2013 een omzet van 4,6 miljard euro, een stijging van 3,3 procent ten opzichte van 2012. In 2014 gaat het opnieuw 222 miljoen euro investeren en plant het onder andere zijn eerste filialen in Rusland te openen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

06/06/2018

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.