Ook Duitse tak Mexx failliet

Ook Duitse tak Mexx failliet

Na de Nederlandse winkels is ook de Duitse tak van modeketen Mexx failliet verklaard. Het gaat daarbij over ongeveer 35 winkels, die voorlopig wel gewoon open zullen blijven. Mogelijk gaat de keten verder in afgeslankte vorm.

Dalende omzet

Mexx Duitsland haalde in 2013 een omzet van ongeveer 40 miljoen euro. Dat bedrag zou in 2014 helemaal niet gehaald worden. Omdat de Duitse winkels niet meer konden rekenen op financiële steun van het Nederlandse moederbedrijf werd overleven wel heel moeilijk, en daarom werd besloten om het faillissement aan te vragen.

 

Curator George F. Kreplin benadrukt wel dat aanvankelijk de winkels gewoon normaal zullen blijven functioneren. Ook zal getracht worden om leveringen door leveranciers te laten doorgaan. Volgens de curator is het mogelijk dat Mexx Duitsland verder gaat, waarschijnlijk in een afgeslankte vorm.

 

Mexx Nederland ging begin december failliet. Ook toen werd al besloten om de 315 winkels voorlopig open te houden. Mexx verkeert al enkele jaren in moeilijke papieren.

Tags: