Ook Duitse tak Mexx failliet | RetailDetail

Ook Duitse tak Mexx failliet

Ook Duitse tak Mexx failliet

Na de Nederlandse winkels is ook de Duitse tak van modeketen Mexx failliet verklaard. Het gaat daarbij over ongeveer 35 winkels, die voorlopig wel gewoon open zullen blijven. Mogelijk gaat de keten verder in afgeslankte vorm.

Dalende omzet

Mexx Duitsland haalde in 2013 een omzet van ongeveer 40 miljoen euro. Dat bedrag zou in 2014 helemaal niet gehaald worden. Omdat de Duitse winkels niet meer konden rekenen op financiële steun van het Nederlandse moederbedrijf werd overleven wel heel moeilijk, en daarom werd besloten om het faillissement aan te vragen.

 

Curator George F. Kreplin benadrukt wel dat aanvankelijk de winkels gewoon normaal zullen blijven functioneren. Ook zal getracht worden om leveringen door leveranciers te laten doorgaan. Volgens de curator is het mogelijk dat Mexx Duitsland verder gaat, waarschijnlijk in een afgeslankte vorm.

 

Mexx Nederland ging begin december failliet. Ook toen werd al besloten om de 315 winkels voorlopig open te houden. Mexx verkeert al enkele jaren in moeilijke papieren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.