Ook Duitse tak Mexx failliet | RetailDetail

Ook Duitse tak Mexx failliet

Ook Duitse tak Mexx failliet

Na de Nederlandse winkels is ook de Duitse tak van modeketen Mexx failliet verklaard. Het gaat daarbij over ongeveer 35 winkels, die voorlopig wel gewoon open zullen blijven. Mogelijk gaat de keten verder in afgeslankte vorm.

Dalende omzet

Mexx Duitsland haalde in 2013 een omzet van ongeveer 40 miljoen euro. Dat bedrag zou in 2014 helemaal niet gehaald worden. Omdat de Duitse winkels niet meer konden rekenen op financiële steun van het Nederlandse moederbedrijf werd overleven wel heel moeilijk, en daarom werd besloten om het faillissement aan te vragen.

 

Curator George F. Kreplin benadrukt wel dat aanvankelijk de winkels gewoon normaal zullen blijven functioneren. Ook zal getracht worden om leveringen door leveranciers te laten doorgaan. Volgens de curator is het mogelijk dat Mexx Duitsland verder gaat, waarschijnlijk in een afgeslankte vorm.

 

Mexx Nederland ging begin december failliet. Ook toen werd al besloten om de 315 winkels voorlopig open te houden. Mexx verkeert al enkele jaren in moeilijke papieren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.