Ook FNG-overnemer Rozenboom wil e5 Mode

RetailDetail

Martijn Rozenboom, die de Nederlandse activiteiten van FNG doorstartte, zegt nu ook op e5 Mode te azen. Zijn bedrijf zit nochtans zelf in slechte papieren, met een failliet hoofdkantoor en distributiecentrum.

 

Naar België na brokkenparcours?

Op het laatste nippertje duikt nog een gegadigde op voor e5 Mode, niemand minder dan Martijn Rozenboom. De Nederlandse ondernemer kocht deze zomer ook al de Nederlandse ketens van FNG uit het faillissement op, maar dat is tot nu toe lang geen succes. Al in september dreigden de vakbonden al met een faillissementsaanvraag, omdat de lonen niet werden betaald.


Vervolgens werden verlieslatende winkels gesloten en verkocht Rozenboom de merken Expresso en Claudia Sträter door aan het concurrerende Van Uffelen Groep, maar ook dat kon onvoldoende baten. Mede door de coronacrisis, gingen eind december zowel het hoofdkantoor als het distributiecentrum failliet. Bij de ketens zelf, Miss Etam en Prosteps, loopt een gerechtelijke reorganisatie. Eerder was de zakenman al bij meerdere faillissementen betrokken.


Toch wil Rozenboom nu een overname van e5 Mode “ernstig bekijken”. Hij zegt ook de nodige financiële middelen te hebben voor een bod, aldus De Standaard. De Nederlander komt wellicht te laat, want gisteren kregen kandidaten de laatste kans om te bieden. Bij de geweten kandidaten horen ZEB, een Deense holding – vermoedelijk BTX Group – en een consortium rond textielfamilie De Sutter. Die laatste krijgt ook de steun van staatsvehikel PMV.