Ook Frans modehuis Lanvin in Qatarese handen?

Ook Frans modehuis Lanvin in Qatarese handen?

Het Qatarese Mayhoola for Investments heeft zijn oog laten vallen op het Franse modehuis Lanvin. De Taiwanese eigenares Shaw-Lan Wang zou wel openstaan voor een verkoop van het modehuis dat er financieel een moeilijk 2016 heeft opzitten.

10 miljoen euro verlies

Shaw-Lan Wang zou ongeveer 500 miljoen euro willen voor de verkoop van Lanvin, een bedrag dat ook vorig jaar al werd gecommuniceerd aan Mayhoola. Toen kwam het echter niet tot een overeenkomst tussen beide partijen. Lanvin heeft er echter een moeilijk 2016 opzitten en dus zou de eigenaar meer open staan voor een verkoop. Het modehuis verwacht voor 2016 een nettoverlies van meer dan 10 miljoen euro, waar het in 2015 nog een winst wist te behalen van 6,3 miljoen euro.

 

Lanvin heeft nu adviesbureau Long Term Partners aangesteld om een interne controle uit te voeren en mogelijk komt het bedrijf deze week met een kostenbesparingsplan. Daarbij gaan mogelijk ook een aantal banen verloren.

 

Voor Mayhoola zou een overname van Lanvin volledig passen binnen de strategie van het investeringsfonds. Het is immers al eigenaar van Valentino, Balmain en herenmodemerk Pal Zileri.