Ook Frans modehuis Lanvin in Qatarese handen? | RetailDetail

Ook Frans modehuis Lanvin in Qatarese handen?

Ook Frans modehuis Lanvin in Qatarese handen?

Het Qatarese Mayhoola for Investments heeft zijn oog laten vallen op het Franse modehuis Lanvin. De Taiwanese eigenares Shaw-Lan Wang zou wel openstaan voor een verkoop van het modehuis dat er financieel een moeilijk 2016 heeft opzitten.

10 miljoen euro verlies

Shaw-Lan Wang zou ongeveer 500 miljoen euro willen voor de verkoop van Lanvin, een bedrag dat ook vorig jaar al werd gecommuniceerd aan Mayhoola. Toen kwam het echter niet tot een overeenkomst tussen beide partijen. Lanvin heeft er echter een moeilijk 2016 opzitten en dus zou de eigenaar meer open staan voor een verkoop. Het modehuis verwacht voor 2016 een nettoverlies van meer dan 10 miljoen euro, waar het in 2015 nog een winst wist te behalen van 6,3 miljoen euro.

 

Lanvin heeft nu adviesbureau Long Term Partners aangesteld om een interne controle uit te voeren en mogelijk komt het bedrijf deze week met een kostenbesparingsplan. Daarbij gaan mogelijk ook een aantal banen verloren.

 

Voor Mayhoola zou een overname van Lanvin volledig passen binnen de strategie van het investeringsfonds. Het is immers al eigenaar van Valentino, Balmain en herenmodemerk Pal Zileri.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.