Franse doorstart voor MS Mode

Ook Franse doorstart voor MS Mode

Ook Franse doorstart voor MS Mode

MS Mode kan dan toch een doorstart maken in Frankrijk, nadat de handelsrechtbank van Rijsel daartoe het licht op groen gezet heeft. MS Mode zal nu 44 winkels heropenen, waardoor er 176 banen gered zijn.

Doorstart met 44 winkels

Na Nederland, België, Spanje en Luxemburg herrijst MS Mode nu ook in Frankrijk uit zijn as. Dat had eigenlijk half december al kunnen gebeuren, maar toen ging de handelsrechter niet akkoord met het herstelplan dat het Nederlandse moederbedrijf op tafel legde. De rechter gaf toen wel toestemming voor de overname van 21 van de 134 gesloten Franse MS Mode-boetieks: de ÏDKids Group neemt er negentien over en zal die ombouwen tot Okaïdi- en Oxybul-winkels, terwijl ook damesmodemerk Christine Laure twee winkels overneemt.

 

Nu hebben Roland Kahn & co. dus groen licht gekregen voor een doorstart met 44 winkels. MS Mode, dat enkele weken terug al zijn webshop in Frankrijk herlanceerde, wil snel werk maken van de heropening.

 

Met de 44 Franse boetieks erbij telt MS Mode nu alles samen 200 winkels: 95 in Nederland, 32 in Spanje, 24 in België en 5 in Luxemburg, al zijn dat er nog altijd zowat de helft minder dan vóór het faillissement. De doorstart in Frankrijk is alvast een opsteker voor MS Mode, dat het gros van zijn groepswinst realiseerde in dat land. In 2014 bedroeg de omzet er nog zo’n 90 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.