Ook Franse doorstart voor MS Mode

Ook Franse doorstart voor MS Mode

MS Mode kan dan toch een doorstart maken in Frankrijk, nadat de handelsrechtbank van Rijsel daartoe het licht op groen gezet heeft. MS Mode zal nu 44 winkels heropenen, waardoor er 176 banen gered zijn.

Doorstart met 44 winkels

Na Nederland, België, Spanje en Luxemburg herrijst MS Mode nu ook in Frankrijk uit zijn as. Dat had eigenlijk half december al kunnen gebeuren, maar toen ging de handelsrechter niet akkoord met het herstelplan dat het Nederlandse moederbedrijf op tafel legde. De rechter gaf toen wel toestemming voor de overname van 21 van de 134 gesloten Franse MS Mode-boetieks: de ÏDKids Group neemt er negentien over en zal die ombouwen tot Okaïdi- en Oxybul-winkels, terwijl ook damesmodemerk Christine Laure twee winkels overneemt.

 

Nu hebben Roland Kahn & co. dus groen licht gekregen voor een doorstart met 44 winkels. MS Mode, dat enkele weken terug al zijn webshop in Frankrijk herlanceerde, wil snel werk maken van de heropening.

 

Met de 44 Franse boetieks erbij telt MS Mode nu alles samen 200 winkels: 95 in Nederland, 32 in Spanje, 24 in België en 5 in Luxemburg, al zijn dat er nog altijd zowat de helft minder dan vóór het faillissement. De doorstart in Frankrijk is alvast een opsteker voor MS Mode, dat het gros van zijn groepswinst realiseerde in dat land. In 2014 bedroeg de omzet er nog zo’n 90 miljoen euro.