Ook Kering ziet omzet luxemerken dalen | RetailDetail

Ook Kering ziet omzet luxemerken dalen

Ook Kering ziet omzet luxemerken dalen

De Franse luxegroep Kering moet net als zijn concurrenten toezien hoe een mindere verkoop in Azië en ongunstige wisselkoersen ervoor zorgen dat de omzetten van de verschillende luxemerken terugvallen. De totale omzet steeg wel 11% naar 2,65 miljard euro, mede dankzij Puma.

Gucci ondermaats

In het eerste kwartaal haalden de luxemerken een omzet van 1,75 miljard euro: dat is dan wel een stijging van 10,9 procent, maar de vergelijkbare omzet viel in diezelfde periode met 2,6 procent terug. In Europa groeide de vergelijkbare omzet wel met 14 procent.

 

Bij Gucci, het grootste merk binnen de groep, daalde de vergelijkbare omzet zelfs met 7,9 procent. Die daling was groter dan verwacht en wordt toegewezen aan de veranderingen binnen het bedrijf. Zo kwam er een nieuwe CEO en een nieuwe creatief directeur bij Gucci. De grootste klap voor het merk kwam in Azië, waar de omzet in de eigen winkels met 10 procent terugviel. In totaal viel de retailomzet met 4 procent terug.

 

Bij sportmerk Puma kunnen ze dan weer wel tevreden zijn: daar steeg de omzet met 13 procent naar 825 miljoen euro, terwijl ook de vergelijkbare omzet met 4,5 procent de hoogte in ging.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.