Ook Miss Etam vraagt huurverlaging

Ook Miss Etam vraagt huurverlaging

Na V&D heeft ook modeketen Miss Etam aan zijn verhuurders gevraagd om de huur van de winkelpanden te verlagen. Volgens experts liggen de huurprijzen van winkels dan ook een stuk te hoog tegenwoordig.

Reorganisatie

Miss Etam heeft daarom een brief verstuurd naar zijn verhuurders, waarin het voorstelt om een lagere huur af te spreken. De Etam Groep verkeert al enkele jaren in een moeilijke periode en kwam onlangs nog met het nieuws naar buiten dat het voor de tweede keer in korte tijd gaat reorganiseren.

 

Gisteren werd nog bekend dat V&D aan zijn verhuurders had voorgesteld om enkele maanden geen huur te betalen en dat de huur daarna zeven procent naar omlaag moet. Experts verklaren aan het Algemeen Dagblad dat de huren veel te hoog liggen: "Veel kleinere steden hebben enorme winkelcentra, omdat de politiek dat zo graag wilde. Ik schat dat de huurprijzen van winkelpanden 30 tot 40 procent te hoog liggen", stelt André van Lieverlo van Vastgoed Retail Adviseurs.

 

Ook vastgoedbeheerder Corio merkt dat steeds meer partijen vragen om een huurverlaging. Het wil daarmee instemmen, als het de boeken van de huurder mag inkijken. Zo wil het zelf bekijken of de huurprijzen echt een probleem zijn.

Tags: