Opnieuw uitstel van betaling voor American Apparel

Opnieuw uitstel van betaling voor American Apparel
Shutterstock

De Amerikaanse modeketen American Apparel heeft opnieuw uitstel van betaling aangevraagd. Daarnaast worden alle merkrechten van American Apparel verkocht aan het Canadese kledingbedrijf Gildan Activewear.

Geen zekerheid over toekomst winkels

Gildan betaalt 66 miljoen dollar (61 miljoen euro) voor de merkrechten, maar gaat geen winkels overnemen. Daardoor is het nog niet duidelijk wat er met de filialen van de keten gaat gebeuren. Gildan zal wel kleding van het merk inkopen en die verspreiden via zijn distributienetwerk in Noord-Amerika.

 

American Apparel heeft wereldwijd ongeveer 250 winkels, waarvan de helft in de Verenigde Staten. Het bedrijf bevindt zich al enkele jaren in financiële moeilijkheden: in februari van dit jaar vroeg het al een eerste keer een faillissement aan en opteerde het voor een nieuwe strategie. Sindsdien zijn er echter nog geen tekenen van verbetering getoond en nu heeft het bedrijf dus opnieuw "Chapter 11" aangevraagd.

 

De grote problemen voor American Apparel begonnen nog onder de leiding van oprichter Dov Charney, die in 2014 werd ontslagen na enkele schandalen. In september stapte ook al zijn opvolgster Paula Schneider op.