Opnieuw uitstel van betaling voor American Apparel | RetailDetail

Opnieuw uitstel van betaling voor American Apparel

Opnieuw uitstel van betaling voor American Apparel

De Amerikaanse modeketen American Apparel heeft opnieuw uitstel van betaling aangevraagd. Daarnaast worden alle merkrechten van American Apparel verkocht aan het Canadese kledingbedrijf Gildan Activewear.

Geen zekerheid over toekomst winkels

Gildan betaalt 66 miljoen dollar (61 miljoen euro) voor de merkrechten, maar gaat geen winkels overnemen. Daardoor is het nog niet duidelijk wat er met de filialen van de keten gaat gebeuren. Gildan zal wel kleding van het merk inkopen en die verspreiden via zijn distributienetwerk in Noord-Amerika.

 

American Apparel heeft wereldwijd ongeveer 250 winkels, waarvan de helft in de Verenigde Staten. Het bedrijf bevindt zich al enkele jaren in financiële moeilijkheden: in februari van dit jaar vroeg het al een eerste keer een faillissement aan en opteerde het voor een nieuwe strategie. Sindsdien zijn er echter nog geen tekenen van verbetering getoond en nu heeft het bedrijf dus opnieuw "Chapter 11" aangevraagd.

 

De grote problemen voor American Apparel begonnen nog onder de leiding van oprichter Dov Charney, die in 2014 werd ontslagen na enkele schandalen. In september stapte ook al zijn opvolgster Paula Schneider op.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.