Oprichter Schoenenreus zondag overleden | RetailDetail

Oprichter Schoenenreus zondag overleden

Oprichter Schoenenreus zondag overleden

Zondag is René de Vroomen, de oprichter van de winkelketen Schoenenreus, overleden. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt. De Vroomen begon al in 1969 met het bedrijf dat later Schoenenreus zou worden.

Gestart in eigen garage

In een eerste fase startte De Vroomen in 1969 met Schoenenverkoop Nederland, vanuit zijn eigen garage in Uden. Na enkele uitbreidingen werd het bedrijf in 1976 omgedoopt tot Schoenenreus. Op een bepaald moment telde de keten maar liefst 220 winkels.

 

Na 38 jaar aan de leiding van het bedrijf te hebben gestaan, besloot De Vroomen in 2007 Schoenenreus van de hand te doen. Daarna ging het snel bergaf met de keten: zowel in 2013 als in 2015 werd het bedrijf failliet verklaard. De Vroomen probeerde Schoenenreus nog zelf te redden, maar slaagde er niet in om het bedrijf terug te kopen.

 

René de Vroomen overleed in Eindhoven en werd 75 jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.