Oprichters FNG Group kopen deel aandelen terug

Oprichters FNG Group kopen deel aandelen terug

De drie oprichters van de FNG Group hebben de aandelen die in handen waren van Econopolis Private Investments teruggekocht. Een deel van die aandelen komen ook in handen van de oprichter van A.S. Adventure.

 

Touwtjes stevig in handen

Econopolis had bij FNG Group 7,4 procent van de aandelen in handen. Dat aandeel zal nu verdeeld worden onder de drie oprichters en Emile Lathouwers, de oprichter van A.S. Adventure. De oprichters hebben momenteel al 55 procent van de aandelen in handen, terwijl ook Lathouwers 13,2 procent in zijn bezit heeft. Het is niet geweten hoe het aandeel van Econopolis verdeeld wordt.

 

“We zijn blij dat Econopolis zijn aandelen aan ons verkoopt", zegt CEO Dieter Penninckx aan De Tijd. “Daardoor zullen we met zijn vieren 75,6 procent van het bedrijf in handen hebben.”

 

Die paar extra procenten komen van pas bij de omgekeerde overname van het Nederlandse R&S Retail. “Doordat we driekwart van het huidige FNG in handen hebben, zullen de drie oprichters en FNG twee derde van de aandelen in het toekomstige fusiebedrijf bezitten”, aldus Penninckx. Zo hebben ze de touwtjes stevig in handen bij het nieuwe fusiebedrijf.