Oprichters FNG Group kopen deel aandelen terug | RetailDetail

Oprichters FNG Group kopen deel aandelen terug

Oprichters FNG Group kopen deel aandelen terug

De drie oprichters van de FNG Group hebben de aandelen die in handen waren van Econopolis Private Investments teruggekocht. Een deel van die aandelen komen ook in handen van de oprichter van A.S. Adventure.

 

Touwtjes stevig in handen

Econopolis had bij FNG Group 7,4 procent van de aandelen in handen. Dat aandeel zal nu verdeeld worden onder de drie oprichters en Emile Lathouwers, de oprichter van A.S. Adventure. De oprichters hebben momenteel al 55 procent van de aandelen in handen, terwijl ook Lathouwers 13,2 procent in zijn bezit heeft. Het is niet geweten hoe het aandeel van Econopolis verdeeld wordt.

 

“We zijn blij dat Econopolis zijn aandelen aan ons verkoopt", zegt CEO Dieter Penninckx aan De Tijd. “Daardoor zullen we met zijn vieren 75,6 procent van het bedrijf in handen hebben.”

 

Die paar extra procenten komen van pas bij de omgekeerde overname van het Nederlandse R&S Retail. “Doordat we driekwart van het huidige FNG in handen hebben, zullen de drie oprichters en FNG twee derde van de aandelen in het toekomstige fusiebedrijf bezitten”, aldus Penninckx. Zo hebben ze de touwtjes stevig in handen bij het nieuwe fusiebedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.