Oprichters FNG in verdenking gesteld

Merken van failliete modegroep FNG
Foto: FNG

De oprichters van FNG (Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke) zijn in verdenking gesteld: het parket van Antwerpen onderzoekt of er bij de failliete modegroep sprake is geweest van fraude.

 

Huiszoekingen en verhoren

Vorige week zijn zeven huiszoekingen uitgevoerd in het onderzoek naar mogelijk misbruik bij FNG. De drie oprichters van de modegroep zouden daarbij ook opgepakt en verhoord zijn door onderzoeksrechter Theo Byl. Het trio is in verdenking gesteld, maar vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

 

Op vraag van de Brusselse beurswaakhond FSMA onderzoekt het parket of er misdrijven zijn gepleegd bij de voormalige moederholding van onder andere Brantano, CKS en Miss Etam. De verdenkingen gaan over valsheid in geschrifte, beursmanipulatie, misbruik van vennootschapsgoederen, valsheid in jaarrekeningen en het belemmeren van het onderzoek van de FSMA, die al een jaar antwoorden probeerde te krijgen op onduidelijkheden.

 

Ondertussen naderen de ketens van de failliete groep een doorstart: Fred & Ginger en Baker Bridge worden in de toekomst in de winkels van JBC verkocht, CKS behoudt eigen winkels onder overnemer Claes Retail Group en de overnamegesprekken bij Brantano zouden in de eindfase zitten. "We zitten dichtbij een akkoord", aldus curator Geert Van Deyk tegenover De Standaard.