Oprichtster Net-a-Porter stapt over naar concurrent Farfetch | RetailDetail

Oprichtster Net-a-Porter stapt over naar concurrent Farfetch

Oprichtster Net-a-Porter stapt over naar concurrent Farfetch

Natalie Massenet, de oprichtster van Net-à-porter, maakt een verrassende stap: ze gaat immers een adviserende rol opnemen bij concurrent Farfetch. Massenet verliet in september van vorig jaar nog Net-à-porter, vlak voor de fusie met Yoox.

Pionier

Massenet zou normaal een leidende functie krijgen bij de nieuwe Yoox Net-à-porter Group, maar besloot dus op te stappen. Nu gaat ze bij Farfetch aan de slag als co-voorzitter naast CEO José Neves en moet daar meehelpen aan het versterken van het merk en het ontwikkelen van nieuwe partnerschappen. Met dat laatste gaat ze bijna rechtstreeks de concurrentie aan met Net-à-porter.

 

“Ik voel me vereerd en blij dat ik José en het Farfetch-team mag ondersteunen bij het bouwen van een unieke visie over hoe de toekomst van mode en technologie eruit moet zien,” aldus Massenet. “Toen José mij vroeg om bij het bedrijf te komen was het een kans die ik niet kon laten liggen. José is een echte uitvinder en ik ben ontzettend blij dat ik hem mag vergezellen terwijl hij Farfetch ontwikkelt tot een uitgelezen online platform voor luxemode.”

 

“Sinds de lancering van Net-à-porter heb ik niets anders dan bewondering voor Natalie. Ze is een pionier, die de weg vrijmaakt voor de rest van ons door te laten zien dat luxe niet alleen online verkoopt, maar ook dat het internet de voornaamste manier is voor klanten om in contact te komen met merken”, voegt Neves daar aan toe.

 

Massenet richtte Net-à-porter meer dan 15 jaar geleden op, maar besloot vlak voor de fusie met Yoox al haar aandelen, goed voor ongeveer 130 mijloen euro, te verkopen. Ze zou die beslissing hebben genomen, omdat ze te weinig inspraak kreeg over de redactionele kant van de zaak.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Amper 2% Amazon Alexa-gebruikers kocht al via voice

07/08/2018

Slechts 2% van alle Amazon Echo-eigenaars in de VS kocht al iets via de slimme speakers. Velen probeerden het al wel, maar haakten onderweg af. Is de technologie waardeloos of nog niet klaar?