Orchestra–Premaman neemt het Amerikaanse Destination Maternity over | RetailDetail

Orchestra–Premaman neemt het Amerikaanse Destination Maternity over

Orchestra–Premaman neemt het Amerikaanse Destination Maternity over

Het Franse Orchestra-Premaman gaat het Amerikaanse Destination Maternity overnemen. Samen zullen ze één van de grootste groepen ter wereld worden in de sector van kleding voor zwangere vrouwen en kleine kinderen.

Meer dan 1 miljard euro omzet

Orchestra-Premaman legt voor de overname ongeveer honderd miljoen euro neer, al gebeurt dat volledig in aandelen. Elk aandeel van Destination Maternity zal 0,515 aandeel van Orchestra waard zijn en de aandeelhouders van de Amerikaanse groep zullen zo 28% van het fusiebedrijf in handen krijgen.

 

Zo komt er een einde aan gesprekken die al meer dan een jaar aan de gang waren. Het Franse bedrijf had al 13,3% van de aandelen van Destination Maternity in handen en probeerde al langer om het hele bedrijf over te nemen. De deal moet volledig rond zijn medio 2017. De twee bedrijven hebben samen een omzet van ongeveer 1,1 miljard euro en zijn met circa 1.800 winkels te vinden in meer dan veertig landen wereldwijd. De fusie moet synergievoordelen tussen veertien en twintig miljoen euro opleveren binnen drie jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.