Outdoorwinkel Mount Oberon sluit de deuren

Outdoorwinkel Mount Oberon sluit de deuren

Outdoorconceptwinkel Mount Oberon uit Herent sluit in het voorjaar 2017 zijn deuren. Tenzij de retailer toch nog een overeenkomst kan sluiten met een grote partner, leggen ze na zeven jaar de boeken neer.

Uitdagingen te groot

“Als kleine KMO zijn de uitdagingen te groot geworden”, zegt zaakvoerder Steven Decerf. “Daarom zijn we recent gestart met een totale uitverkoop”. Ondanks verschillende erkenningen en prijzen in binnen- en buitenland werd toch het besluit genomen om de activiteiten stop te zetten, tenzij er een overeenkomst wordt gesloten met een grotere partner.

 

In 2010 startte de retailer als webshop. Jaar na jaar steeg hun online verkoop, waana de ondernemer in 2013 ook een vooruitstrevende conceptwinkel in Herent opende. Mount Oberon onderscheidde zich niet alleen met zijn huiselijke inkleding, maar was ook bijzonder op vlak van technologie. Met een digitaal kiosksysteem zorgde Mount Oberon als één van de eersten voor een link tussen off- en online winkelbeleving. Via deze kiosk konden klanten de voorraad van een bepaald product checken en ook zoeken naar speciale maten of kleuren.