Charles Vögele in handen van Italiaanse groep | RetailDetail

Overgenomen Charles Vögele verdwijnt uit straatbeeld

Overgenomen Charles Vögele verdwijnt uit straatbeeld

De Zwitserse modeketen Charles Vögele komt in handen van de Italiaanse warenhuisuitbater OVS. Die gaat alle winkels omzetten naar het eigen concept.

Merknaam verdwijnt

Voor de overname telt OVS samen met Sempione Retail en nog twee andere partijen 56 miljoen Zwitserse frank (50 miljoen euro) neer. Dat bod werd twee maanden geleden al geplaatst en de Raad van Bestuur heeft nu aan de andere aandeelhouders gevraagd om het te aanvaarden. OVS krijgt zo meer dan 82 procent van de aandelen in handen.

 

Met de overname zal de merknaam Charles Vögele, dat zestig jaar geleden werd opgericht, volledig uit het straatbeeld verdwijnen: alle 163 winkels zullen immers omgevormd worden naar het concept van OVS. Winkelpersoneel zal niet worden ontslagen: als er ontslagen vallen, dan zullen die plaatsvinden op het hoofdkantoor van de keten. OVS wil met de overname zijn positie in Noord- en Oost-Europa versterken en er zijn ook plannen voor nieuwe winkels in Slovenië en Hongarije.

 

Charles Vögel was al lange tijd op zoek naar een geschikte overnemer. De keten maakt al sinds 2010 geen winst meer. Omwille van die reden trok het zich al terug van de Belgische markt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.