Charles Vögele in handen van Italiaanse groep | RetailDetail

Overgenomen Charles Vögele verdwijnt uit straatbeeld

Overgenomen Charles Vögele verdwijnt uit straatbeeld

De Zwitserse modeketen Charles Vögele komt in handen van de Italiaanse warenhuisuitbater OVS. Die gaat alle winkels omzetten naar het eigen concept.

Merknaam verdwijnt

Voor de overname telt OVS samen met Sempione Retail en nog twee andere partijen 56 miljoen Zwitserse frank (50 miljoen euro) neer. Dat bod werd twee maanden geleden al geplaatst en de Raad van Bestuur heeft nu aan de andere aandeelhouders gevraagd om het te aanvaarden. OVS krijgt zo meer dan 82 procent van de aandelen in handen.

 

Met de overname zal de merknaam Charles Vögele, dat zestig jaar geleden werd opgericht, volledig uit het straatbeeld verdwijnen: alle 163 winkels zullen immers omgevormd worden naar het concept van OVS. Winkelpersoneel zal niet worden ontslagen: als er ontslagen vallen, dan zullen die plaatsvinden op het hoofdkantoor van de keten. OVS wil met de overname zijn positie in Noord- en Oost-Europa versterken en er zijn ook plannen voor nieuwe winkels in Slovenië en Hongarije.

 

Charles Vögel was al lange tijd op zoek naar een geschikte overnemer. De keten maakt al sinds 2010 geen winst meer. Omwille van die reden trok het zich al terug van de Belgische markt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.