Overname Perry Sport en Aktiesport bijna rond

Overname Perry Sport en Aktiesport bijna rond

De overname van de failliete sportwinkelketens Perry Sport en Aktiesport door het Britse JD Sports Fashion zou nog deze week beklonken kunnen worden. Dat heeft de curator van de voormalige dochters van Unlimited Sports Group (USG) gezegd tegen het ANP.

Meegesleurd door V&D en Scapino

USG en zijn dochterbedrijven Perry Sport en Aktiesport gingen vorige maand over de kop. Ze werden meegesleurd door de faillissementen van de warenhuisgroep V&D en schoenengigant Macintosh, de belangrijkste bedrijfspartners van het concern. Perry Sports had elf shop-in-shops bij V&D, Aktiesport had 128 dergelijke verkooppunten bij Macintosh-dochter Scapino.

 

Het Britse beursgenoteerde bedrijf JD Sports Fashion toonde zich bereid om 58 winkels van Perry Sport en 131 vestigingen van Aktiesport over te nemen. De overige winkels van de ketens zouden gesloten worden of blijven omdat ze niet interessant zijn. Ook de shop-in-shops vielen weg.

 

Volgens de curator van USG zijn de gesprekken met de kandidaat-overnemer vergevorderd. Ze zouden zelfs nog voor Pasen afgerond kunnen worden.