Overname Perry Sport en Aktiesport bijna rond | RetailDetail

Overname Perry Sport en Aktiesport bijna rond

Overname Perry Sport en Aktiesport bijna rond

De overname van de failliete sportwinkelketens Perry Sport en Aktiesport door het Britse JD Sports Fashion zou nog deze week beklonken kunnen worden. Dat heeft de curator van de voormalige dochters van Unlimited Sports Group (USG) gezegd tegen het ANP.

Meegesleurd door V&D en Scapino

USG en zijn dochterbedrijven Perry Sport en Aktiesport gingen vorige maand over de kop. Ze werden meegesleurd door de faillissementen van de warenhuisgroep V&D en schoenengigant Macintosh, de belangrijkste bedrijfspartners van het concern. Perry Sports had elf shop-in-shops bij V&D, Aktiesport had 128 dergelijke verkooppunten bij Macintosh-dochter Scapino.

 

Het Britse beursgenoteerde bedrijf JD Sports Fashion toonde zich bereid om 58 winkels van Perry Sport en 131 vestigingen van Aktiesport over te nemen. De overige winkels van de ketens zouden gesloten worden of blijven omdat ze niet interessant zijn. Ook de shop-in-shops vielen weg.

 

Volgens de curator van USG zijn de gesprekken met de kandidaat-overnemer vergevorderd. Ze zouden zelfs nog voor Pasen afgerond kunnen worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

06/06/2018

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.