Overname Tiffany door LVMH gaat toch door

Gevel van retailer Tiffany & Co in Washington
Foto: Hiram Rios / Shutterstock.com

Tiffany & Co en LVMH hebben elkaar dan toch gevonden: de overname gaat door, maar voor de verminderde prijs van 131,5 dollar per aandeel. Dat levert toch een korting van zo’n 400 miljoen dollar op.

 

Lagere prijs per aandeel

Franse luxegroep LVMH koopt de Amerikaanse juwelenketen Tiffany nu toch. Voor een ongetwijfeld bittere juridische strijd begon – voorzien voor januari 2021 – hebben de verloofden een minnelijke schikking getroffen: in plaats van de oorspronkelijk afgesproken 16,2 miljard dollar, of 135 dollar per aandeel, betaalt LVMH nu 131,5 dollar per aandeel, laat de Franse Vuitton-eigenaar weten. Dat komt neer op zo’n 15,8 miljard dollar, wat toch een korting van 400 miljoen betekent.


Vorig jaar beloofden de twee luxebedrijven met elkaar in zee te gaan, maar na de uitbraak van de coronapandemie kwam er een kink in de kabel. Tiffany zag de omzet door eerste coronagolf dit voorjaar met 44% dalen, terwijl ook de Fransen in de klappen deelden. Eigenaar Bernard Arnault kreeg spijt van de dure aankoop en beschuldigde de juwelier van slecht beheer tijdens de lockdown.

 

“Meer dan ooit overtuigd”

Niet van plan om haar aanstaande los te laten, werden langs weerskanten rechtszaken aangespannen, maar het was de bevoegde rechter voor het slotproces in Delaware begin volgend jaar die nog eens oproep tot een verzoeningspoging. Dat lijkt gelukt, want uit de mond van Arnault komt nu plots niets dan lof.


“We blijven onverminderd overtuigd van het ongelooflijke potentieel van het merk Tiffany”, laat de multimiljardair weten in een persverklaring. "We geloven dat LVMH de juiste thuis is voor Tiffany en zijn medewerkers in dit spannende nieuwe hoofdstuk."