Peek & Cloppenburg sluit in Wijnegem Shopping Center | RetailDetail

Peek & Cloppenburg sluit in Wijnegem Shopping Center

Peek & Cloppenburg sluit in Wijnegem Shopping Center
Foto: Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Multimerkketen Peek & Cloppenburg sluit op 14 juli haar vestiging in Wijnegem Shopping Center: alle veertig medewerkers verliezen hun job. De winkel op de Antwerpse Meir blijft als laatste Belgische vestiging open.

 

Eind maart beslist na huuronderhandelingen

De winkel van Peek & Cloppenburg op de Meir in Antwerpen is vanaf juli de laatst overblijvende vestiging in België. Hoewel P&C er al sinds de start van Wijnegem Shopping Center in 1993 bij was, is het niet tot een akkoord kunnen komen met het winkelcentrum voor een verlenging van het huurcontract. Het winkelcentrum zou volgens Gazet van Antwerpen een fikse verhoging van de huurprijs hebben doorgevoerd, waardoor P&C al eind maart zou hebben beslist om zich uit het Wijnegem Shopping Center terug te trekken. 

 

SCMS-Ceusters, de uitbater van het winkelcentrum, beweert echter dat het daar niks mee te maken heeft: “Ik kan wel zeggen dat P&C deze winkel sowieso had gesloten, zelfs indien we de huurprijs hadden verlaagd. Haar multibrand-concept en de uitstraling van het merk P&C zelf hebben betere tijden gekend”, aldus Axel Ceusters.

 

"Spel correct gespeeld"

Peek & Cloppenburg heeft in Wijnegem een pand van 2.443 m² en stelt daar 23 winkelbedienden tewerk met een contract voor onbepaalde duur gaan en ongeveer evenveel medewerkers met een tijdelijk contract. De vakbonden zijn al tot een sociaal akkoord gekomen, verneemt GvA van de christelijke vakbond LBC. “P&C heeft het spel correct gespeeld. Hierdoor waren er ook nooit acties en konden we onlangs een sociaal akkoord sluiten. Naast een verbrekingsvergoeding is onder meer begeleiding voorzien om de ontslagen medewerkers”, zegt Kirsten Rosiers, secretaris bij LBC. 

 

Welke nieuwe huurder het vrijkomende pand overneemt, is nog niet bekend. Het gerucht dat modediscounter Primark er de deuren opent, wordt niet bevestigd. Wel geeft SCMS-Ceusters aan dat er al een nieuwe huurder is gevonden. “We hopen daar tegen september een nieuwe opening te kunnen vieren. Mogelijk wordt het februari, maar dan gaan we intussen sowieso voor een tijdelijke invulling zorgen”, klinkt het. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.