Plussize-merk Paprika verlegt de focus naar Duitsland | RetailDetail

Plussize-merk Paprika verlegt de focus naar Duitsland

Plussize-merk Paprika verlegt de focus naar Duitsland
Foto: Shutterstock

Paprika, een modemerk voor dames met een maatje meer, is van start gegaan in Duitsland en koestert er grote ambities. Ook in Frankrijk wil het retailmerk fors groeien, maar in Nederland matigt de groep de verwachtingen.

 

Duitsland moet eerste markt worden

Begin dit jaar heeft Paprika een eerste Duitse winkel in Keulen geopend, een tweede winkel volgt in Bochum in het najaar. CEO Vincent Rousseau ziet het niettemin al groots: hij hoopt dat Duitsland de leidende Europese markt voor het merk zal worden, en dat al in de komende twee à drie jaar. Daarom staan in die periode twintig winkelopeningen op het programma en op langere termijn moeten er 80 of 90 Duitse winkels komen, vertelt de topman in een interview met FashionUnited. De fysieke winkels moeten er ook worden aangevuld met een krachtig e-commerceplatform.

 

Volgens Rousseau is de Duitse plussize-markt heel belangrijk, omdat het al lang met een zelfde aanbod aan merken zit. “De Duitse plussize-consument is heel nieuwsgierig en is bereid om minder traditionele producten te kopen, minder fast-fashion en kleurrijker. Daardoor is Paprika zo anders dan andere partijen op de Duitse markt”, meent Rousseau. Ook Frankrijk moet verder vooruit: er zou nog potentieel zijn voor een verdubbeling van het winkelnetwerk, vooral dan in het noorden, oosten en westen. “Het zuiden heeft minder marktpotentie”, klinkt het.

 

Groeiplan in Nederland van tafel

Het betekent niettemin ook dat de aandacht wegebt van de Nederlandse markt, waar Paprika zich tot doel had gesteld veertig winkels in totaal te hebben en nog vijf tot tien extra winkels te openen. Dat plan laat de Belgische keten nu varen. “We zijn al in de grote steden. Onze internetactiviteiten komen overeen met 15 winkels, het is alsof je 40 winkels hebt in Nederland,” probeert Rousseau te vergoelijken. Wel is er nog een winkelopening in het vernieuwde winkelcentrum Hoog-Catherijne in Utrecht voorzien.

 

Sinds mei dit jaar haalt Paprika, dat vandaag 160 verkooppunten heeft, meer dan de helft van haar omzet uit de markten buiten België, zegt Rousseau nog in het interview. Het voorbije boekjaar steeg die omzet overigens met 20%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië.