Prada opent eerste Nederlandse winkel | RetailDetail

Prada opent eerste Nederlandse winkel

Prada opent eerste Nederlandse winkel

Het Italiaanse modemerk Prada gaat in de Amsterdamse PC Hooftstraat haar eerste winkel in Nederland openen. Het huurt daarvoor een pand dat voorheen werd opengehouden door ontwerper Tony Cohen.

Eerste winkel in Nederland

Voor Prada zal het de eerste echte winkel zijn in Nederland: er is momenteel enkel al een outletwinkel in Roermond. De winkel zal zijn plaats vinden op de hoek van de PC Hooftstraat met de Hobbemastraat, vlakbij het net heropende Rijksmuseum. Het Financieele Dagblad meent te weten dat de oppervlakte van de winkel ongeveer 400 m² zal bedragen.

 

Prada werd in 1913 opgericht door Mario Prada en maakt luxeproducten voor zowel mannen als vrouwen, zoals kledij, accessoires en juwelen. Momenteel is het merk aanwezig in zeventig landen, met meer dan 380 eigen winkels en daarnaast ook nog een dertigtal winkels die via franchise werken. De grootste boetiek van Prada bevindt zich sinds 2012 in Dubai.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.