Primark bevestigt komst naar Bergen | RetailDetail

Primark bevestigt komst naar Bergen

Primark bevestigt komst naar Bergen
Shutterstock

De Ierse modeketen Primark heeft eindelijk bevestigd dat ze binnenkort een winkel gaat openen in Bergen. Dat gerucht deed al langer de ronde en de bouw van de nieuwe winkel is zelfs al een tijdje aan de gang, maar was nooit eerder officieel bevestigd.

Locomotief

Primark doet in Bergen een investering van een miljoen euro om een pand van 4.500 m² neer te poten, waar de discountketen in november van volgend jaar de deuren wil openen. Het is de eerste keer dat Primark in België een volledig nieuwe winkel bouwt.

 

De komst van Primark is bijzonder goed nieuws voor Bergen, dat kampt met een grote winkelleegstand. Primark moet voor twee miljoen extra shoppers per jaar zorgen en aantrekkingskracht genereren voor andere ketens en investeerders. Zo wordt er ook al werk gemaakt van een nieuw ondergrondse parkeergarage.

 

Het stadsbestuur van Bergen is dan ook al langer bezig met het opwaarderen van het centrum van de stad. Binnenkort gaat een tiental nieuwe winkels open in nu nog leegstaande panden. Primark moet nu als locomotief dienen om nog meer handelaars aan te trekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.