Primark Den Haag opent vandaag de deuren | RetailDetail

Primark Den Haag opent vandaag de deuren

Primark Den Haag opent vandaag de deuren

Vandaag opent in Den Haag een nieuw filiaal van de Ierse modeketen Primark. Ook hier stonden de klanten weer aan te schuiven om de goedkope kleding van het merk op de kop te kunnen tikken.

Aanschuiven

Primark opent in Den Haag zijn deuren op de Kalvermarkt. Al vanaf 9 uur stonden er koopjesjagers aan te schuiven, hoewel de winkel pas officieel zijn deuren opent om 11u. Daarvoor mochten wel al een veertigtal VIP-klanten als eerste komen winkelen.

 

De vestiging in Den Haag is ondertussen al de tiende van het Britse bedrijf in Nederland. Net als bij elke andere opening worden er ook nu weer vragen gesteld over de waarde van Primark in een winkelgebied. Het is een ontegensprekelijk feit dat de keten meer volk trekt naar de winkelstraten, maar veel andere ketens betwijfelen dat zij zullen meeprofiteren van het verhoogde aantal passanten.

 

Ook over de prijzen van de keten worden de wenkbrauwen al eens gefronst. Critici geloven niet dat Primark zijn kledij op ethische wijze laat produceren. Zo werd er kledij geproduceerd in de fabriek die vorig jaar instortte in Bangladesh. Primark zegt echter "elke fabriek zelf goed te controleren".

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).