Primark Den Haag opent vandaag de deuren

Primark Den Haag opent vandaag de deuren

Vandaag opent in Den Haag een nieuw filiaal van de Ierse modeketen Primark. Ook hier stonden de klanten weer aan te schuiven om de goedkope kleding van het merk op de kop te kunnen tikken.

Aanschuiven

Primark opent in Den Haag zijn deuren op de Kalvermarkt. Al vanaf 9 uur stonden er koopjesjagers aan te schuiven, hoewel de winkel pas officieel zijn deuren opent om 11u. Daarvoor mochten wel al een veertigtal VIP-klanten als eerste komen winkelen.

 

De vestiging in Den Haag is ondertussen al de tiende van het Britse bedrijf in Nederland. Net als bij elke andere opening worden er ook nu weer vragen gesteld over de waarde van Primark in een winkelgebied. Het is een ontegensprekelijk feit dat de keten meer volk trekt naar de winkelstraten, maar veel andere ketens betwijfelen dat zij zullen meeprofiteren van het verhoogde aantal passanten.

 

Ook over de prijzen van de keten worden de wenkbrauwen al eens gefronst. Critici geloven niet dat Primark zijn kledij op ethische wijze laat produceren. Zo werd er kledij geproduceerd in de fabriek die vorig jaar instortte in Bangladesh. Primark zegt echter "elke fabriek zelf goed te controleren".

Tags: