Primark Den Haag opent vandaag de deuren | RetailDetail

Primark Den Haag opent vandaag de deuren

Primark Den Haag opent vandaag de deuren

Vandaag opent in Den Haag een nieuw filiaal van de Ierse modeketen Primark. Ook hier stonden de klanten weer aan te schuiven om de goedkope kleding van het merk op de kop te kunnen tikken.

Aanschuiven

Primark opent in Den Haag zijn deuren op de Kalvermarkt. Al vanaf 9 uur stonden er koopjesjagers aan te schuiven, hoewel de winkel pas officieel zijn deuren opent om 11u. Daarvoor mochten wel al een veertigtal VIP-klanten als eerste komen winkelen.

 

De vestiging in Den Haag is ondertussen al de tiende van het Britse bedrijf in Nederland. Net als bij elke andere opening worden er ook nu weer vragen gesteld over de waarde van Primark in een winkelgebied. Het is een ontegensprekelijk feit dat de keten meer volk trekt naar de winkelstraten, maar veel andere ketens betwijfelen dat zij zullen meeprofiteren van het verhoogde aantal passanten.

 

Ook over de prijzen van de keten worden de wenkbrauwen al eens gefronst. Critici geloven niet dat Primark zijn kledij op ethische wijze laat produceren. Zo werd er kledij geproduceerd in de fabriek die vorig jaar instortte in Bangladesh. Primark zegt echter "elke fabriek zelf goed te controleren".

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.